6 ting, du ikke skal gøre ved din hud

Drømmer du om smuk hud? Så er her 6 råd til, hvad du skal undgå at gøre, hvis du fremover gerne vil holde huden smuk og sund

Smuk hud, sådan © Anna Stokland / Isabel Marant AW15
1 / 7

Smuk hud, sådan

Vi vil alle sammen gerne have en smuk og fejlfri hud, men det er desværre langt fra os alle, der har det.

Især hvis du har en såkaldt sensitiv hud, kan det være svært at holde huden pæn – men med disse seks råd om, hvad du IKKE må gøre ved huden, bliver det meget lettere.

Nogle af punkterne kan du måske nikke genkendende til, men her på Costume blev vi alligevel meget klogere på (og lidt overraskede over) de ting, vi har gjort forkert ved vores hud.

Læs de seks punkter her, og giv din hud meget bedre betingelser for at holde sig smuk.

Undgå at bruge parfume i din hudpleje
2 / 7

Undgå at bruge parfume i din hudpleje

Du bliver dagligt udsat for masser af parfume. Derfor er der ingen grund til aktivt at tilvælge dem i dine hudplejeprodukter, da chancerne for at udvikle en allergi, kun øges, jo mere du kommer i kontakt med den samme ingrediens.

Spar derfor på parfumen i dine plejeprodukter og investér istedet i en lækker parfume, som du kan sprøjte i hårspidserne – således undgår du kontakt med huden, men får stadig den dejlige duft.

Undlad at overeksfoliere huden © Popsugar.com
3 / 7

Undlad at overeksfoliere huden

Lige nu er diverse pellingprodukter meget moderne – især den elektriske slags, der bruges til at at rense huden med, er meget populær blandt kvinder verden over.

For nogle er dette også den rette løsning, men har du en meget sensitiv hud, skal du passe på med at skrubbe huden for meget, da det kan ødelægge barrieren, der beskytter epidermis (overhuden).

Har du først fået huller i den beskyttende barriere, kan det være svært for huden at holde på fugten.

Tænk derfor over, at din hud ikke skal overeksfolieres, hvis du oplever, at den bliver mere tør og sart af det.

Og så er der jo også dermarolleren. Den kan du læse mere om her.

Husk at bruge solfaktor hver dag
4 / 7

Husk at bruge solfaktor hver dag

Husk at tænke over solfakter hele året rundt – også om vinteren, fordi selvom det er overskyet og koldt, trænger UV-strålerne alligevel igennem til din hud. Strålerne gør huden mere sensitiv – for ikke at tale om, hvordan strålerne påvirker hudens aldringsproces.

Om vinteren kan du investere i en dagcreme med solfaktor, og påføre en oliefri solcreme på dage, hvor solen står højt.

Om sommeren skal du helst bruge en solcreme med SPF30 til ansigtet og gerne flere gange om dagen, således at du sikrer din sarte ansigtshud optimal beskyttelse.

Se i øvrigt vores guide til de ti bedste dagcremer med solfaktor her.

Daywear sheer tint release spf 15, Estée Lauder hos Matas.dk 495 kr.

Undgå at presse dine urenheder
5 / 7

Undgå at presse dine urenheder

Et emne, der ikke er lækkert at tale om, men stadig nødvendigt at adressere, hvis du gerne vil have pæn hud.

Lad være med at presse dine urenheder med fingrene – ikke engang med toiltpapir om fingrene. Der vil komme bakterier ind og blande sig med den åbne hud, hvilket vil give en betændt ring omkring urenheden, og kun gøre arret værre.

Skal du absolut presse, så gør det med to vatpinde.

Vatpindende vil have mindre bakterier på sig, og vil knække, hvis du presser for hårdt, hvilket eliminerer chancen for, at du kan lave for meget skade på huden – smart.

Vil du gerne undgå at få for mange urenheder, så led efter produkter med salicylsyre i, og prøv generelt at holde hænderne fra ansigtet i løbet af dagen.

Blemish & wrinkle reducer, Murad hos Webapoteket.dk 314 kr.

Husk at fugte huden
6 / 7

Husk at fugte huden

Huden ser hurtigt ældre og mere rynket ud, når den ikke får fugt.

Mange vil faktisk opleve at få tørhedsrynker i midten af tyverne, og disse kan holdes i ave, hvis du ellers får fugtet huden ordenligt.

Ligeledes vil din hud få det bedre af mere fugt, fordi det vil øge den før omtalte beskyttendebarriere, der gør, at huden kke bryder ud i udslæt eller urenheder.

Below 10 dregrees cream, Tromborg 580 kr.

Psst ... Har du styr på, hvordan du holder huden fugtet i kulden? Hvis ikke, så se vores guide til de 4 produkter, der vil gøre hele forskellen for din hud

Undgå at sove for lidt © Breakfast at Tiffany's
7 / 7

Undgå at sove for lidt

Søvn er meget vigtigt for din hud og dit generelle velbefindende.

Der er i søvnen, at vores hud genopbygges, og det er her, at kroppens stresshormon, cortisol, falder, hvilket er det hormon, der er med til at nedbryde hudens barriere.

Derfor er det vigtigt at få i hvert fald syv til otte timers søvn per nat, og brug gerne en god natcreme, så huden kan få ekstra meget ud af nattesøvnen.

Test her, om du får nok søvn

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!

Mere om Hudpleje? Få Costumes nyhedsbrev