© Anna Stokland

8 nemme genveje til smuk hud i vinterkulden

Her er produkterne og hemmelige tricks, du skal kende, hvis du vil holde huden lækker og gennemfugtet hele vinteren

Vinteren er hård for vores hud – og måske oplever du, at din almindelige hudplejerutine ikke længere holder huden blød og fugtmættet som den plejer. Pludselig føles ansigtet mere stramt, og fine tørhedslinjer viser sig måske omkring øjnene, i panden eller omkring munden.

Huden har nemlig en tendens til at blive mere tør om vinteren, fordi den bliver påvirket af både kulde og blæst udendørs og tør, opvarmet luft indenfor. Mange oplever faktisk også, at de får flere urenheder i vintermånederne, fordi den tørre hud ofte reagerer ved at producere mere talg for at beskytte sig selv.

Men bare rolig – med hjælp fra ekstra fugtgivende hudpleje og et par gode tips og tricks i hverdagen kan du komme gennem vinteren med lækker, fugtmættet hud.

1. Drop de (lange) varme bade

Om vinteren kan det være fristende at tage et ekstra varmt og langt bad – men det udtørrer både huden på kroppen og i ansigtet. Så skru lidt ned for varmen og hold dine bade korte.

2. Mild rens uden vand

Rens er altid et vigtigt trin i hudplejerutinen både morgen og aften – også om vinteren. Men bruger du normalt en ansigtsrens, der skal fjernes med vand, kan det virke udtørrende på huden. Rens derfor din hud med en mild rensemælk, du kan fjerne uden at bruge vand.

3. Populær fugtspray

Hvis du godt kan lide den friske fornemmelse af vand i ansigtet om morgenen, så prøv i stedet med et par pust af den superpopulære ansigtsspray Avène Termalkildevand.

Termalkildevandet indeholder mindre kalk end vandet fra vandhanen, der virker udtørrende på huden, og har samtidig en række plejende mineraler og sporelementer samt en unik mikroflora.

Tag også sprayen med i tasken, så du kan bruge den som fugt-boost i løbet af dagen.

© Eau Thermale Avène

4. Fugtgivende undertrøje

Hvis du ikke allerede bruger en serum i din hudplejerutine, så er det nu, du skal tilføje det. Med en fugtserum slukker du vinterhudens tørst og får en hud med smuk glød, samtidig med at de fine linjer syner mindre.

Prøv Avène Hydrance Rehydrating Serum, der skaber fugtdepoter i huden – depoter, som frigives langsomt i takt med hudens behov i løbet af dagen.

5. Creme med ekstra fugt

Om vinteren oplever mange af os, at vores normale ansigtscreme ikke længere mætter huden tilstrækkeligt. Hvis du føler, at din ansigtshud strammer lidt, har tendens til rødme eller føles mere ujævn end den plejer, så kan du med fordel skifte til en ansigtscreme, der virker beroligende og giver mere næring end din sædvanlige creme.

Giv din hud et ekstra fugtboost med Avène Hydrance, der styrker hudbarrieren og beskytter mod udtørring og påvirkninger udefra. Cremen findes både til normal og til tør hud, så du kan finde netop den, der passer til dig.

© Eau Thermale Avène

6. Drik (nok) vand

Huden har også brug for fugt indefra – og du har helt sikkert hørt dette tip mange gange før, men det er vigtigt at drikke nok vand i løbet af dagen. Det anbefales, at du drikker cirka to liter vand om dagen.

Hvis du har svært ved at komme i mål, så gør det lidt lettere ved at have en smuk drikkedunk på dig i løbet af dagen. Frisk mynte, skiver af ingefær eller søde bær kan også tilføje lidt ekstra, dejlig smag til vandet.

Spis også masser af vandholdige grøntsager som agurker og peberfrugt i løbet af dagen, for det bidrager også til dit daglige vandregnskab.

7. Sundt indeklima

Udenfor bider vinterkulden og blæst i kinderne, og når du så kommer indenfor i varmen, er luften mere tør end normalt, fordi der er skruet ekstra op for radiatorerne.

Du kan afhjælpe det udtørrende indeklima ved at holde rumtemperaturen lidt køligere og sørge for at lufte ud et par gange om dagen.

8. Forkæl dig selv med en maske

Hvis din hud lige trænger til et ekstra skud fugt og pleje, så tag dig tid til at lægge en dejlig ansigtsmaske.

Især her om vinteren kan det være rigtig rart at forkæle sig selv med en lille spa-behandling derhjemme. Sluk telefonen, tænd et stearinlys og læg dig godt tilrette i sofaen mens ansigtsmasken virker. Så giver du både et tiltrængt boost til din hud og dit sind – så de mørke og kolde vintermåneder bliver lidt lettere at komme igennem.

Vælg en maske, der fugter og nærer huden, så den er bedre rustet til at modstå vintermånederne.

© Eau Thermale Avène

Få flere gode råd om hudpleje på Eau-Thermale-Avene.dk