Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Logona © costume.dk

Bliv naturligt smuk og sund

Økologi er hipt – også inden for hudplejeprodukter.

Lavera
Bag tyske Lavera står Thomas Hasse, som selv havde hudproblemer og derfor i en ung alder begyndte at studere alternativ hudpleje. Resultaterne af sine studier lancerede han i 1987, ti år efter at han i sine forældres køkken udviklede sine første produkter lavet af planter, han selv havde dyrket og udvundet ekstrakterne fra. Lavera producerer i dag også kosmetik, hårpleje og hudpleje unden duftstoffer, og alle er de hovedsagligt fremstillet af olier og planter fra økologiske jordbrug.

Logona
Tyske Logona fra 1977 har fundet den niche, som ikke mange økologiske skønhedsproducenter udfylder. Logona blev etableret af en gruppe venner i Hannover, som alle var interesserede i grønne, miljøansvarlige produkter. Logona har siden specialiseret sig i at udvikle kosmetik baseret på olier og planter udelukkende fra økologiske jordbrug.

Weleda
Schweiziske Weledas produkter er både gode og forholdsvis billige. Og så er principperne for firmaets hudpleje skabt helt tibage i 1925 i et samarbejde mellem lægen Ita Wegman og filosoffen og lærereren Rudolf Steiner, som interesserede sig for at udvikle lægemidler baseret på naturlige ingredienser. Siden udvidede Weleda med hudplejeprodukter, som er fremstillet af planteolier og planter, der så vidt muligt er biodynamisk og økologisk dyrket i egen have.

Apevita
Apevita er græsk og næsten helt nyt i Danmark. I Grækenland har det til gengæld stået på apotekernes hylder siden 1979. Mærkets produkter er baseret på æteriske olier udvundet af hovedsagligt økologiske planter fra den græske flora, og vandet er skiftet ud med ekstrakt af grøn the, fordi det har et højt indhold af antioxidanter, som beskytter cellerne og hjælper kroppen med at erstatte gamle. I samme beskyttende ånd indeholder Apevitas ansigtscremer solbeskyttelse SPF 10.

Læs mere om økologiske hudplejeprodukter i Costume nr. 54

Mere om Hudpleje? Få Costumes nyhedsbrev