Costume tester: Rynkefri uden nåle

Michelle Obama og Leonardo DiCaprio er erklærede fans af den naturlige Botox-gelé, Biotulin, der lover fast hud på en time – uden nåle og ansigtslammelser

Jeg er generelt o.k.-tilfreds med min hud, men min lidt voksne alder (38 år) begynder alligevel at kunne ses – især på rynken mellem øjenbrynene og linjerne fra næse til mund. Dog tiltaler tanken om nåle med muskellammende væske mig endnu ikke, så da jeg hørte om et naturligt Botox-middel, der blot skal smøres på, blev jeg nysgerrig. Biotulin er en klar gelé, der smøres i ansigtet inden almindelig hudpleje, og allerede efter

en time skal den få huden til at fremstå fastere – et resultat, der efter sigende holder op til 24 timer, og efter 30 dages kontinuerligt brug reducerer geléen rynker og linjer mærkbart.

Små forbedringer

Jeg har derfor høje forventninger, da jeg første gang smører Biotulin i ansigtet med hovedvægt på området imellem og omkring øjnene og fra næsen mod munden. Geléen ligner og mærkes som et klart serum og er absorberet af huden efter et minuts tid. Huden føles kold, fugtet og frisk, men også en lille smule stram i det, når geléen er trængt ind. Efter et par minutter kommer jeg som sædvanlig serum, dagcreme og en let makeup på, og så venter jeg ellers på, at mit ansigt skal genfinde sin ungdoms form. Og jeg venter. Og venter lidt mere. Og jeg kan altså ikke rigtigt se noget.

Efter et par dages brug både morgen og aften, hvor hverken jeg eller min familie kan se resultater, tager jeg Biotulinen med på redaktionen for at høre, om nogle af mine kollegaer kan se en forskel, efter at jeg har puttet det på. Det ikke er sådan, at redaktionen falder bagover af overraskelse, faktisk kan flere af dem ingen forskel se. Men vores skønhedsguru, Anne, mener alligevel, at min hud ser fastere og finere ud, og mine linjer om munden ikke længere er helt så udtalte (tak Anne!?!).

Naturlige ingredienser

Et af de aktive stoffer i Biotulin er spilanthol, der er udvundet af urten Tandlægeplante, som kan bedøve munden, hvis man tygger på den. Det skulle afslappe musklerne under huden og dermed få den til at syne glattere. Kritikere af produktet mener, at det aldrig vil kunne få rynker til at forsvinde, men at man derimod skal fæstne sin lid til ingrediensen hyaluron, der også findes naturligt i kroppen og kan binde store mængder af vand, hvilket får huden til at fremstå mere fugtet og spændstig.

Efter 30 dages brug er jeg endnu ikke så overbevist om Biotu- lins evner til at gøre min hud glattere, at jeg som Kate Middleton vil anbefale den til USA’s førstedame. Jeg har faktisk svært ved at se en forskel fra før. Jeg hæfter mig dog ved, at vores skønhedsre- daktør kan se en effekt. Geléen er drøj i brug og billigere end mange andre rynkecremer, så jeg tror, jeg køber en dosis til. Jeg vil bruge det intensivt i en periode, hvis jeg synes, min hud trænger til et kærligt skub i en yngre retning.

Kim Kardashian har købt rettighederne til Biotulin, der lover ungdommelig hud helt uden brug af nåle.

HVAD ER BIOTULIN

Biotulin er en gelé, baseret på naturlige ingredienser, der skal virke på samme måde som Botox, men uden indsprøjtninger og de mus- kellammelser, de medfører. Biotulin er udviklet i USA og produceret i Tyskland.

SÅDAN VIRKER DET

Biotulin skal bruges flere gange om dagen for at opnå det bed-
ste resultat. Det indeholder blandt andet spilanthol, der virker bedøvende og reducerer dine muskelkoncentrationer og reducerer fine linjer, japansk blodgræs, der siges at kunne fugte huden i op til fire timer, og hyaluron, der findes naturligt i huden og binder vand, hvilket kan være med til at gøre huden spændstig og gennemfugtet.

HER KØBER DU DET

Produktet kan købes på Biotulin.com for 370 kroner for 15 ml