koffein øjencreme til mørke rande
© Anna Stokland

Derfor skal der kaffe under øjnene

Er poserne under øjnene blevet mere synlige, kan morgenkaffens opkvikkende ingrediens være svaret.

Har du allergi, væskeophobninger eller er i søvnunderskud, kan det mærkes i kroppen og ses under øjnene i form af hævede mørke rande. Især mangel på søvn er en udbredt årsag til mørke rande, og her er løsningen derfor selvfølgelig oftest at få mere søvn.

Men er det ikke muligt, kan trætheden heldigvis skjules med dette smarte hjælpemiddel.

Koffein

Koffein er grunden til, at din kaffe eller te virker opkvikkende, men den opfriskende ingrediens kan faktisk også afhjælpe tegn på træthed under øjnene. Mørke rande skyldes, at de mørke og forstørrede blodkar kan ses under den tynde øjenhud, som derfor syner mørkere. Det kan koffein dæmpe, fordi den antioxidantholdige koffein virker opstrammende på blodkarrene, som derfor trækker sig sammen, og dermed bliver øjenområdet mindre mørkt.

Når blodkarrene trækkes sammen, reduceres eventuel hævelse også, fordi meget af den overskydende væske, der har samlet sig under øjnene, tvinges væk fra øjenområdet og videre ud i systemet.

Derfor er koffein blevet en populær ingrediens i morgenens opfriskende øjencreme. Nedenfor finder du vores tre koffeinholdige favoritter – som i øvrigt kun bliver mere effektive af at have været i køleskabet inden brug, så kulden sammen med koffeinen kan afhjælpe de hævede øjenområder.