hudpleje: ansigtscreme optages bedst af fugtig hud
© Anna Stokland / Paco RabanneSS17

Derfor skal du kende 3-sekunders reglen

Dine skønhedsprodukter går til spilde, hvis du ikke følger dette simple, men vigtige råd, som gør hudplejen mere effektiv

Måske ved du allerede, at når huden er varm, så åbnes porerne. Når porerne er åbne, kan udefrakommende ting bedre penetrere hudens overflade, hvilket både kan være godt og skidt. Det er bogstavelig talt skidt, der kommer ind, når du træner, hvor sved og dagens makeuprester vil finde vej til de åbner porer, men når det gælder din hudpleje, er den varme hud faktisk en vindende kombi.

Psst ... Her er teen, der gør dig smuk

Netop derfor følger flere koreanske kvinder en såkaldt tre sekunders-huskeregel, som går ud på at påføre fugt tre sekunder efter, at huden har været våd og stadig er varm og fugtig. Undertegnede har fulgt denne regel i mange år, og føler også, at mine ben bliver mere tørre, hvis jeg venter for længe med at smøre dem, efter jeg er trådt ud af badet.

Ifølge Allure.com bakker en amerikansk hudlæge også op om tre sekunders-reglen med den begrundelse, at flere undersøgelser har vist, at fugtig hud bedre optager hudpleje end den helt tørre hud gør.

Vil du gerne have det maksimale ud af de dyre ansigts- og kropscremer, er derfor god grund til at smøre dem på, imens huden stadig er varm og fugtig.