Derfor skal du selv sætte strøm til huden

Det lyder barskt, men giver faktisk god mening for huden – vi har testet strømbehandling til hjemmebrug.

Strøm forbindes normalt med det, mobilen mangler, når batteriet begynder at blinke. Men de seneste par år har strøm også fået en central plads i skønhedseksperternes anbefalinger og indgår i dag i flere forskellige former for ansigtsbehandlinger. I dag tilbydes det blandt andet hos Amazing Space i form af deres face workout-behandling og hos nyåbnede Ara’kai under deres face place-behandling, som er inspireret af en behandlingsform, der stammer fra 70’erne. Forskønnende strøm er derfor ikke et nyt fænomen, men har fået fornyet opmærksomhed, fordi det takket være ny teknologi i dag er mere tilgængeligt end nogensinde. Det er godt nyt for huden, for strøm har flere forskønnende fordele. Det har skønhedsredaktør Marie Alkestrup oplevet på egen hud.

Sådan føles strøm på huden

Som skønhedsredaktør får man (heldigvis) lov til at lægge hud til en del nye behandlinger, og jeg har derfor også prøvet at få sat strøm til huden et par gange. Når styrken bliver skruet op, mærker man en let pulserende fornemmelse på huden, og det er netop den pulserende effekt, som skulle stimulere huden til blandt andet at danne mere kollagen. Oftest vil strømmen komme fra en maskine, som behandleren enten kører over ansigtshuden eller holder stille, så elektroimpulserne i samarbejde med den pleje, du har fået smurt på huden forinden, stimulerer huden og skubber ingredienserne dybere ned i huden. Og jo dybere, vi kan få plejen ned i hudlagene, desto bedre, da det er i underhuden, at vores hud genopbygges og regenerer sig selv, og det giver afkast på hudens øverste lag, som er det, du ser i spejlet hver morgen.

Lavfrekvente strømpulseringer ...

... er et knap så mundret udtryk, som den engelske betegnelse microcurrent waves, men det er ikke desto mindre, hvad huden får, når der sættes strøm til. Strømmen skulle som sagt stimulere hudens egen kollagendannelse med den effekt, at du på sigt vil få en strammere hud – hvis du vel at mærke behandler med strøm regelmæssigt. Det virker kun, hvis du får gjort det til en fast vane en til to gange om ugen.

En Face workout

Hos Amazing Space indgår strøm i behandlingen, der hedder Face workout, hvor huden både masseres og behandles med strøm, hvilket du nu også kan gøre derhjemme med deres apparat Microcurrent skin stimulator. Den skal holdes i hånden og køres over huden, som forinden er blevet fugtet med et plejende serum, som stadig skal være vådt, imens strømmen føres over huden.

Ifølge Amazing Space vil strømmen aktivere cellerne i bindevævet og sætte gang i hudens regenererende proces. Det skulle give en fast og velfugtet hud, når du behandler med strøm på 500-600 milliampere, hvilket mærkes som en svag snurren i huden. Apparatet skal bruges en til to gange om ugen og kan også bruges på hals og bryst.

Hos svenske Foreo er der også kommet strøm på menuen med deres lancering af Bear. Her får ansigtsmusklerne en workout ved hjælp af lavfrekvente strømpulseringer, som ifølge Foreo er med til at motionere ansigtet og halsens tilsammen 65 muskler. Med hjælp fra Bear skulle musklerne blive strammet op, ligesom at kollagen øges med det resultat, at ansigtshuden fremstår opstrammet. Ligeledes skulle den via sin pulserende bevægelse sætte gang i blodcirkulationen, som også giver mere glød – og det kan faktisk ses på spejlbilledet efter bare to minutter.

Til Bear skal du downloade en app, og via den kan du styre styrken på strømmen, der går fra 0 til 25, ligesom at appen guider dig til hvor og hvor længe, du skal bruge Bear på ansigt og hals. Bagefter kan du faktisk godt se en forskel, da huden ser friskere ud, men husk at have fugte huden godt – den kan ikke glide på tør hud. Ligeledes skal du også sørge for at have håret væk fra ansigtet, da det føles knap så rart, når strømmen får fat i de løse hår.

Derudover er det en meget behagelig og totalt smertefri oplevelse, selv når Bear skrues op på højeste niveau. Den kan bruges hver dag og er mindst lige så rar om morgenen, hvor et eventuelt morgenhævet ansigt dæmpes, som om aftenen, hvor de spændte muskler trænger til velfortjent massage.