Hyaluronsyre og retinol: Derfor virker dine cremer bedst om natten
© Anna Stokland / Stella McCartney SS17

Derfor virker dine cremer bedst om natten

Bliv klogere på, hvad der egentligt sker med din hud i løbet af natten, og hvilken slags hudpleje, som vil gøre dig endnu skønnere næste dag

18. december 2016 af Marie Alkestrup

Udtrykket skønhedsøvn er faktisk meget rammende, når vi skal beskrive, hvilke fordele søvnen har for vores hud.

Det er nemlig om natten, at huden reparer alle de ting, den er blevet udsat for i løbet dagen, heriblandt sollys og forurening.

Men hvad er det præcist, der sker med huden og hvornår skal du bruge dine plejende cremer for at få mest muligt ud af dem? Det giver vi dig svaret på lige her. 

Psst ... Har du svært ved at falde i søvn, så skulle du måske prøve en af disse 6 hjælpemidler

Fra klokken 21 til 23

I løbet af dagen bliver vores hud udsat for forskellige stressfaktorer, men fra klokken 21 til 23 vil vores hud begynde at slappe af. Derfor vil huden i dette tidsrum være mest modtagelig over for den udefrakommende pleje, som dine forskellige serummer og cremer indeholder. 

Så for at få optimal pleje skal du altså i gang med rens og smørelse mellem klokken 21 og 23.

Ligeledes er det også her, at søvnhormonet melatonin begynder at blive udløst i din krop. Melatoninhormonet gør det lettere at falde i søvn, og er samtidigt med til at reparere din hud for skader fra både solens skadelige stråler og fra forurening

Fra klokken 23 til 06

Det siges, at man får mest ud af søvnen fra klokken 23 til klokken 06 næste morgen, og det skyldes blandt andet, at det er her vores væksthormon udløses. 

Væksthormonet hjælper os til at vokse gennem barndommen og teenageårene, men det hjælper os også igennem hele livet med at reparere og danne nye celler, hvilket er gode nyheder for huden.

Det er altså her, at de gamle celler udskiftes med nye friske celler.  

Fra klokken 06 til 09

Sidst på natten og tidlig morgen skriger din hud på fugt, fordi du ikke har fået vand i løbet af natten. Derfor kan det være en god idé at drikke et stor glas vand inden sengetid for at modvirke tørhed.

Som ovenstående gennemgang viser, sker der altså en masse med din hud i løbet af natten, og det er derfor er ikke ligegyldigt, hvornår og hvad du smører i ansigtet inden sengetid. 

Vil du have maksimalt udbytte af dine plejeprodukter, bør du blandt andet gå efter produkter med ingredienserne retinol og hyaluronsyre. 

Retinol vil øge din cellefornyelse og øge indholdet af kollagen i huden, som er det, der gør huden spændstig. Samtidigt vil hyaluronsyre give huden masser af fugt, som du særligt har brug for i søvnens sidste timer.

Kilde: Byrdie.co.uk


MERE FRA COSTUME

Måske er du interesseret i ...

Seneste