Dermaroller og skinroller til rynker og aknear
© Anna Stokland / Michael Kors SS18

Dermaroller: Det skal du vide, før du ruller ansigtet

Det stikkende redskab er blevet utroligt populært, men inden du arbejder dig til en pænere hud, er der nogle ting, du skal vide

11. marts 2018 af Marie Alkestrup

Flere kvinder er begyndt at bruge en dermaroller, og der er også god grund til at hoppe med på den stikkende bølge. En dermaroller, eller skinroller, er nemlig et af de mest effektive redskaber til bekæmpelse af alderens tegn, små ar og grove porer. 

Derfor guider vi nu til alt, du skal vide, før du tester den stikkende dermaroller på ansigtshuden.


Det kan en dermaroller gøre for din ansigtshud

Formålet med at bruge en dermaroller i ansigtet er, at dens små nåle vil prikke minimale huller i huden. Det aktiverer hudens selvforsvar, så den tvinges til at regenerere sig selv, og denne proces får huden til at danne mere kollagen, som er med til at holde huden udglattet og spændstig. Ligeledes skaber de små huller fornyet cellevækst og øger blodcirkulationen. 

Alt dette er med til at give en glattere hud, og samtidig mindskes både dybe rynker, begyndende linjer, små ar og grove porer. Derfor er dermarolleren både god til dig, som vil have en yngre udseende hud, men også til dig, som døjer med aknear. 

Dermaroller til rynker og urenheder hos Nage

Dermarolleren fra Dermaroller C8 har nåle på 0.2 millimeter. Ifølge Nage.dk vil den forbedre hudens optagelse af den efterfølgende pleje med op til 200 gange.  

C8, Dermaroller hos Nage.dk 999 kr. Køb den her. 

Hvad er en dermaroller?

Det hudforbedrende redskab kendes både som en dermaroller og en skinroller. Den er oftest fremstillet med et plastikhåndtag og et bevægeligt rullehoved med små, skarpe nåle. De bedste dermarollere er fremstillet med nåle i medicinsk stål eller titanium, som holder sig skarpe i længere tid. Det er vigtigt ikke at rulle huden med sløve nåle. 

Der findes både skinrollere til hjemmebrug og til professionel klinikbehandling, ligesom at der findes en model til ansigtet og en større variant til kroppen.

skin roller til kroppen fra Swiss Clinic

Denne skinroller fra Swiss Clinic er beregnet til kroppen, og har derfor et større rullehoved og nåle på 0.5 millimeter.

Body skin roller, Swiss Clinic 420 kr. Køb den her.

Sådan bruger du en dermaroller derhjemme

Start med at bruge din dermaroller en gang om ugen, og vælg en variant fra et certificeret mærke, så du ved, at nålene er af god kvalitet. Som nybegynder bør du heller ikke vælge en nålelængde over 0.2 millimeter. Senere kan du vælge 0.5 millimeter, men for de fleste vedkommende er 0.2 det bedste valg. 

Inden du starter rulningen, skal huden være helt ren, hænderne skal være nyvaskede, og du skal have vasket dermarolleren eller sprittet den af med en særlig rens. Rensevæsken fås ofte sammen med dermarolleren, og du skal også huske at spritte af med væsken efter brug. 

Hvem bør ikke bruge en dermaroller

Har du akne i udbrud eller flere små sår i ansigtet, som stadig er betændte, bør du ikke rulle huden med din skinroller, fordi du kan risikere at sprede bakterierne rundt i ansigtet. 

Dermarolleren er derimod god at bruge, når huden er mindre betændt, da den afhjælper grove porer og aknear. 

Det skal du pleje huden med

De små huller giver ikke bare fornyet cellecvækst, men gør det også nemmere for din efterfølgende pleje at trænge ind. Der er derfor god grund til at kombinere rulningen med en efterfølgende fugtende sheetmask, en nærende maske eller et aktivt serum og en A-vitamincreme, så du får endnu større effekt de følgende dage.

Få serum og dermaroller hos Swis Clinic

Hos Swiss Clinic kan du få et sæt bestående af en dermaroller til ansigtet og serummet Face serum, der blandt andet indeholder fem forskellige hyaluronsyrer. 

Skin revival, Swiss Clinic 820 kr. Køb den her.

Hvor ofte bør du bruge en skinroller?

Start som sagt med at bruge dermarolleren én gang om ugen, og dernæst kan du bygge tolerancen op, så den kan brugeres oftere. Hold dog altid en til to dages pause i mellem, så huden ikke irriteres.

Du skal desuden huske at udskifte din dermaroller efter tre til fire måneder, da nålene efterhånden bliver sløve.

Gør det ondt?

Det er ikke den mest behagelige oplevelse, men du føler højst en let sviende fornemmelse. Du skal også forberede dig på at blive rød i hovedet efterfølgende, fordi blodet pumper rundt under ansigtshuden. Derfor skal du bruge dermarolleren på dage eller aftener, hvor du ikke har planer bagefter. 

Alt efter, hvor rødmende hud du har, kan du opleve at være mere rød dagen efter, hvilket vil blive forstærket ved brug af en skrap creme eller et aktivt serum.

Sådan ruller du

Jo mere grundig du er, desto bedre resultat. Begynd eksempelvis i panden, hvor du starter på et lille område ved at rulle fire til ti gange. Du er færdig med et område, når du har rullet fra alle lodrette, vandrette og diagonale vinkler. Fortsæt på denne måde i hele ansigtet, men husk ikke at trykke for hårdt. Selvom nålene danner små huller, er det ikke meningen, at de skal nå så dybt, at det begynder at bløde. 

Det er helt normalt at blive rød i huden bagefter, så gør det om aftenen eller på dage, hvor du ikke skal noget senere. 

VIGTIGT! Du må ikke bruge makeup 8-12 timer efter du har brugt en dermaroller. 

Environ dermaroller til ansigtet

Dermarolleren fra Environ har et lidt anderledes udseende, men effekten fra de små nåle er præcis den samme som de andre modeller.

Environ hos Beautypower.dk 745 kr. Køb den her.

Klinikbehandling

Hvis du har dybe ar kan du også overveje at få en professionel behandling, hvor der bruges nåle, som går langt dybere ned i huden, hvilket giver et mere effektivt resultat. 

Klinikker behandler med nåle fra 1,5 centimeter og her påføres en bedøvende creme, fordi nåle på denne størrelse vil penetrere så dybt, at det vil bløde og nive en del mere end de små nåle til hjemmebrug.

Både N'age, Dollface og Anita Falslund byder på forskellige behandlinger med dermarollere. 

Rul kroppen

En dermaroller til kroppen har et større rullehoved med 1.200 nåle, der alle har en længde på 0.5 millimeter. Flere er begyndt at rulle kroppen med skinrollere, og behandlingen kendes som skin resculpting. Det skulle give en glattere overflade og hjælper mod strækmærker og cellulite, hvorfor de fleste ruller overarme, baglår og bagdele.

Hvilke mærker er bedst til dermarollers?

I takt med, at skinrollere og dermarollere er steget i popularitet, er flere desværre også begyndt at købe billige kopier online, hvilket frarådes, fordi kvaliteten af nålene kan skade huden. Køber du fra enten Environ, Swiss Clinic og Dermaroller c8, er du sikker på at få en dermaroller i god kvalitet.

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste