uren hud når du sover med makeup
© Anna Stokland

Det sker der, når du sover med makeup

Er du indimellem for træt til at fjerne din makeup om aftenen? Få et overblik over præcis, hvilke konsekvenser det har for din hud

Indrømmet – vi er nok mange, som har sprunget makeupfjerning over efter en festlig aften, men går det hen og bliver til en daglig vane, kan det have konsekvenser for din hud.

Herunder kan du læse, hvorfor du bør huske at rense ansigtet hver aften.

Huden vil ikke kunne regenererer sig selv

Om natten går din hud gennem en selv-reparerende proces, hvor dagens skader og påvirkning fra sol og miljø bliver repareret. Men når du sover med makeup på, bliver denne helingsproces forstyret. Det vil sige, at de processer, som er med til at holde huden spændstig og ung, også bliver forstyret, hvilket vil lede til flere tørhedslinjer, som på sigt bliver til permanente rynker.

Huden absorberer din makeup

Huden er vores største organ, og vil i løbet af natten absorbere det, du har smurt på den. Er det god hudpleje, hjælper ingredienserne til at gøre den pænere og holde den sund, men hvis det derimod er daggammel makeup uden plejende fordele, vil indholdet af kemi i makeuppen blive optaget af din hud.

Du får urenheder

Når huden er dækket med makeup, tilstoppes porerne, hvilket medfører, at de ikke får lov at udskille alt det snavs, de normalt ville i løbet af natten. Det vil sige, at død hud, olier og skidt fra dagen blandes med det gamle lag makeup, du også har på huden. Det giver en hudoverflade fyldt med bakterier, som vil udvikle sig til urenheder og give irriteret, rødmende hud.

Du får tør hud

Som sagt forhindrer gammel makeup huden i at reparere sig selv i løbet af natten, hvilket også giver en trist tør hud med manglende glød. Ligeledes får du heller ikke renset døde hudceller af, og således bliver det sværere for huden at få udbytte af fugt fra den dagcreme eller serum, du kommer på næste morgen.

Du får ikke renset forureningen af

De seneste år er der kommet stor fokus på den skadelige effekt, som forurening har på vores hud. Vasker du ikke ansigtet om aftenen, får forurening endnu mere tid til at lave ravage i din hud. Påvirkning fra forurening er blandt andet med til at nedbryde hudens kollagen-niveau, hvilket giver en mindre spændstig hud, som ældes før tid.