© Anna Stokland

Dette trick afslører, om du drikker nok vand

Drikker du nok vand? Er din hud tør eller tørstig? Og hvor meget vand skal man drikke om dagen? Find ud af her, om din vej til flot hud findes i hudpleje eller vandhanen.

Hvor meget vand skal man drikke om dagen?

Det spørgsmål er der mange svar på – og de varierer alt efter alder, aktivitetsniveau og en lang række andre faktorer.

Det er dog de færreste, som husker at drikke nok vand i løbet af dagen – og det sætter sine spor på huden. Vand er nemlig den ingrediens, der oftest bliver fremhævet som vejen til pænere hud.

Er du en af dem, der ikke drikker nok vand? Når huden føles tør og stram, vil de fleste reagere ved at smøre den med fugtighedscreme, men symptomerne kan også være et tegn på, at din hud er tørstig og har brug for fugt indefra.

Hvis du vil finde ud af, om løsningen findes i hudpleje eller dit daglige indtag af vand, skal du gøre følgende:

Sådan finder du ud af, om din hud er tør eller tørstig

Find et forstørrelsesspejl, og knib forsigtigt fat i huden på din pande med pege- og langefinger. Bliver huden fedtet og foldet at se på, betyder det, at den tørster, og at du bør drikke mere vand.

Hvis du stadig er i tvivl, kan du prøve at klemme huden på samme måde et andet sted i ansigtet og se forskellen, da huden formentligt ikke vil reagere på samme måde. Huden ved panden er ikke lige så god til at holde på vand som eksempelvis kinderne, og derfor vil de første tegn på en dehydreret hud vise sig tydeligere i panden end i resten af ansigtet.

Sådan reagerer du på en tørstig hud: Drik mere vand

Som nævnt er den skinnende og foldede effekt et udtryk for, at din hud ikke er tør, men tørstig, og at du ikke drikker nok vand – og derfor skal du i gang med at drikke mere vand. Når du vil afgøre, hvor meget vand du skal drikke om dagen, er det en god tommelfingerregel at stile efter at drikke to liter vand dagligt.

En god huskeregel, som kan gøre det lettere at få drukket nok vand i løbet af dagen, er at drikke et glas vand, hver gang du tager en kop kaffe. Danskere er nemlig meget flittige til at hælde en masse kaffe ned, men glemmer tit vandet.

Desuden vil vores hud ofte tørste mere i de kolde måneder, hvor kunstigt opvarmede rum udtørrer dig og din hud – så husk også at drikke rigeligt med vand om vinteren.