© Anna Stokland

Fjern mørke rande på 7 dage – helt uden øjencreme

Hævede øjenomgivelser og blålige cirkler under øjnene kan kommes til livs med små justeringer i hverdagen. Vi guider dig til at opnå et meget friskere look

6. august 2017 af Marie Alkestrup

Mørke rande er de værste sladrehanke, fordi de vidner om, at du enten har haft for travlt, fået for lidt skønhedssøvn eller ikke har prioriteret væske og sund mad. 

Den tynde hud under øjnene reagerer på selv de mindste ubalancer, gør det nemmere at se de mørke blodårer under huden og hæver lettere op end resten af ansigtet. 

Døjer du ofte med mørke rande, er der derfor god grund til at afprøve følgende råd, som vil have en store effekt – og ikke inkluderer brug af øjencremer. 

Psst ... Sådan fjerner du pigmentpletterne

Fyld vand på

Når kroppen er dehydreret, holder den på væsken og du vil derfor opleve at være mere hævet i ansigtet, hvilket især kommer til udtryk ved hævede øjenomgivelser. Husk derfor at fylde vandglasset op flere gange, og helst så mange gange, at du får indtaget to liter vand dagligt. Drik også gerne et stort glas vand inden sengetid, så du ikke bliver dehydreret i løbet af natten, hvor der går flere timer uden væskeindtag.

Sov på ryggen

Er du generet af hævede øjenområder om morgenen, kan du med fordel begynde at sove på ryggen med en ekstra pude under nakken, så hovedet ligger højt. Det vil give mindre hævelser og et friskere udseende næste dag. 

Husk solcremen

For nogle kan pigmentering på den tynde øjenhud forstærke indtrykket af mørke øjenområder. Gør det derfor til en vane at bruge solcreme helt op til øjnene, så din pigmentering ikke forværres. 

Hvis du synes, at solcreme svider i øjnene, kan du bruge en variant med fysisk filter frem for kemisk filter, da det vil giver mindre gener, hvis cremen skulle komme i kontakt med øjnene.

C-vitamin

Den tynde hud under øjnene er mindre spændstig end resten af ansigtshuden. En af de ting, der kan hjælpe den og resten af ansigtet til at bevare sin spændstighed, er proteinet kollagen. Vitamin-C hjælper kroppen til at producere mere kollagen, og du kan derfor hjælpe denne proces på vej ved at spise mad, der er rig på C-vitamin, såsom kål, peberfrugt, broccoli, jordbær, citron, appelsin og blåbær.

Daglig massage

Dræn de hævede poser under øjnene for væske med massage. Det giver både en øjeblikkelig effekt, men vil på sigt også sikre dig mindre hævede øjenomgivelser. Brug enten fingrene eller en jaderulle til at dræne ansigtet for væske, hvilket gøres ved at køre fingrene eller jaderullen fra den indre øjenkrog og ud imod tindingen. Gentag denne bevægelse ti gange, og gør dette tre gange dagligt.

Cool it down

På morgener, hvor øjnene ser ekstra slemme ud, kan du tage en kold isklump pakket ind i et klæde, eller et par skriver kold agurk, og holde dem under øjnene. Det vil få hævelsen til at falde, og få blodkarerne til at trække sig sammen, så de mørke rande bliver lysnet en smule.

Spis mindre salt

Salt får kroppen til at holde på vandet, hvorfor det også giver mere hævede øjenområder og synligt mørke rande. Gør det derfor til en vane at skære al unødigt salt ud af din kost.

Pas på den sarte hud

Vær mild ved øjenområdet, da det er udgjort af meget tynd hud, der kan blive irriteret af selv det mindste, hvilket kan lede til rød hud under øjnene. Pas derfor på, når du renser makeuppen af, og vær opmærksom på, om brugen af parfume irriterer den sarte hud, ligesom det generelt er en god idé at få tjek på eventuelle allergier, der også kan komme til udtryk i hævede øjenomgivelser. 

Få nok søvn

Du ved det nok godt, men en manglende nattesøvn er med til at få de store blodkar til at blive endnu mere tydelige under den tynde øjenhud. Derfor er det vigtigt at prioritere din nattesøvn, og du skal helst sove otte timer hver nat. 

Drop cigaretterne

Der findes utallige grunde til at droppe cigaretterne, og mørke rande er en af dem. Rygning er nemlig med til at give mørke cirkler under øjnene, og du bør derfor lægge cigaretterne langt væk. Rygestoppet vil også medføre en generelt flottere hud.

Måske er du interesseret i ...

Seneste