© Frederik Lindstrøm

Giv din hud en sund nattesøvn

Huden er heldigvis utroligt klog og kan sagtens finde ud af at reparere sig selv – men den sætter pris på en hjælpende hånd

Om natten vil din hud gerne plejes og forkæles med et særligt natprodukt. Costumes skønhedsredaktør har samlet de bedste til dig her.

1. Peeling

Når det gælder en levende hud med smuk udstråling, er hemmeligheden eksfoliering, der fjerner laget af døde hudceller. Peelingen fra Kiehl’s indeholder quinoa- og kaktusekstrakt og er så mild, at du sagtens kan bruge den hver aften. Bare husk solcreme om dagen.

Nightly refining micro-peel concentrate, Kiehl’s 395 kr.

2. Lermaske

Hvis du kan abstrahere fra den meget parfumerede duft af agurk, så er Estée Lauders maske virkelig god. Den er nem at påføre og nem at fjerne, og den gør rent faktisk en forskel på de tre minutter, den skal sidde på.

Jeg vil heller ikke lade den sidde længere, da den indeholder kaolin og derfor kan udtørre huden. Min hud så mere frisk ud bagefter, porerne trak sig øjeblikkeligt sammen (midlertidigt), og huden var dejligt blød og mat uden at føles stram.

Nightwear plus 3-minute detox mask, Estée Lauder 395 kr.

3. Koncentrat

Resveratrol er en antioxidant, der findes i vindruer, hindbær og mørk chokolade – og så i dette koncentrat. Huden har brug for al den hjælp, den kan få til at modvirke dagens skader og miljøpåvirkninger, og det er her, antioxidanterne kommer ind i billedet. Den er meget blød, trænger nemt ind og er drøj, så den holder heldigvis længe, hvilket er rart, prisen taget i betragtning.

Resveratrol b e antioxidant night concentrate, Skinceuticals hos My-dermacenter.com ca. 1.200 kr.

4. Sovemaske

Når man tænker maske, tænker man fed og cremet, men det er ikke tilfældet her. Diors Hydra life-serie har fået et nyt medlem – nemlig en gelémaske, der skal blive på natten over og er inspireret af de koreanske ikke-klistrende gelémasker.

Den forvandles fra gelé til vand, når den kommer i kontakt med huden, og giver rent drikkevand til din hud hele natten, så du vågner med den blødeste hud. Jeg gjorde i hvert fald.

Hydra life jelly sleeping mask, Dior 530 kr. (forhandles hos Sephora)

5. Serum-i-creme

Hvad er nu det? Det er såmænd bare et produkt, der kombinerer serummets effektivitet med cremens nærende egenskaber. De lyserøde perler blandes i cremen lige inden brug, og deres indhold af aktive planteceller booster sammen med cremen din cellefornyelse.

Jeg kunne se resultat efter bare få dage, så du behøver ikke sove mange gange.

Ultimate miracle worker night, Philosophy ca. 535 kr.

6. Fugt

Hvis du bare vil have god, gammeldags fugt, ikke kan tåle parfume og har meget tør hud, så prøv Cliniques Superdefense night recovery moisturizer. Den lover masser af fugt og holder, hvad den lover. Min hud slubrede den i sig, men ikke, så produktet forsvandt sporløst.

Superdefense night recovery moisturizer, Clinique hos Magasin.dk 425 kr.

7. Cooling stick

Cremerne har gjort deres i løbet af natten, men måske trænger dine øjne til et wakeupcall? Kør en tur med den kølende Panda-stick under øjnene. Den giver masser af fugt og glatter huden, så du ser friskere ud, og make-uppen lægger sig pænere.

Panda’s dream so cool eye stick, Tony Moly 100 kr. (forhandles hos Sephora)