Model Mara K.
© Rasmus Weng Karlsen/LINKDETAILS

Mara Kasanpawiro: "Det bedste skønhedstip, jeg har fået, er denne creme til 60 kroner"

Rigeligt med væske, solcreme året rundt og heat protection i håret. Den hollandske topmodel Mara Kasanpawiro, 18 år, deler her sin skønhedsrutine.

Hvad er dit bedste skønhedstip?
“Jeg ved godt, at det er lidt af en kliché, men at drikke en masse vand. Det er både godt for din hud og dit helbred, og jeg kan øjeblikkelig se, når jeg ikke har drukket nok.”

Hvordan plejer du din hud?
“Jeg prøver at bruge så få produkter som muligt, men én ting, jeg altid bruger, er solcreme. Året rundt. Om sommeren faktor 50 og om vinteren faktor 20 eller 30. Mange har en tendens til at glemme, at der også trænger UV-stråler gennem skyerne om vinteren, og at vores skærme udsender ældende lys.”

Model Mara K.
© Rasmus Weng Karlsen/ LINKDETAILS

Du møder mange makeupartister gennem dit arbejde – hvad er det bedste råd, du har fået her?
“Weledas Skin Food. Den fugter virkelig godt. Jeg bruger den lette om dagen og den fede om natten.”

Hvordan plejer du dit hår?
“Mit hår bliver desværre meget hurtigt skadet på grund af mit arbejde, hvor det ofte bliver krøllet eller glattet. Derfor sørger jeg altid for selv at sprøjte en masse heat protection i det, inden jeg møder ind, og jeg giver det en plejende fugtkur bagefter.”

Hvordan holder du dig sund?
“Jeg spiser dagligt vitaminer, og så sover og spiser jeg, når jeg har brug for det. Jeg tror, det er vigtigt at lytte til ens krop frem for at tænke, at man skal vente med at sove til om aftenen eller først spise, når det er frokosttid. Jeg kan godt blive lidt svimmel, hvis jeg ikke lytter til min krops behov, især fordi jeg rejser meget og de gængse rytmer derfor ofte bliver brudt af tidsforskelle og transporttid.”

Model Mara Kasanpawiro
© Rasmus Weng Karlsen/LINKDETAILS

FOTOGRAF Rasmus Weng Karlsen/ LINKDETAILS
STYLING Kristine Halken
HÅR Line Bille/ Scoop Agency
MAKEUP Mette Schou/ Agentur CPH
MODEL Mara Kasanpawiro/ Scoop Models