Akne | Derfor er akne en fordel
© Preview Magazine

Ny forskning: Derfor er akne en fordel

Akne kan være en stor gene, men ny forskning viser, at den plagsome hudlidelse faktisk giver din hud en kæmpe fordel

Hvis du lider af akne eller urenheder, er det nok svært at se noget som helst positivt i det, og vi indrømmer da også gerne, at en eller flere urenheder kan ødelægge selv det bedste humør. Men efter at have læst denne artikel, vil du måske blive mere taknemmelig for din urene hud.

Ifølge ny forskning udgivet i Journal of Investigate Dermatology kan den urene hud nemlig være nøglen til et yngre udseende.

Psst ... Vil du stadig gerne af med urenhederne, så skal du kende til disse 6 frugter

Forskere på Kings College i London har foretaget et studie baseret på 1.205 kvindelige tvillinger, hvoraf en fjerdedel af disse havde akne. Her fandt man ud af noget overraskende, nemlig at de tvillinger, som havde akneramt hud, faktisk havde den fordel, at deres hud blev ældet langsommere end de med aknefri hud.

Tidligere forskning foretaget af flere dermatologer har også vist, at patienter med akneramt hud har tendens til at have en hud, der ser yngre ud. Dette skyldes, at de har mere naturligt olie i huden, som gør huden tykkere, hvilket giver en fastere og mindre rynket hud.

Så døjer du med akne, kan du glædes over, at din hud både ser yngre ud vil ældes langsommere – så du kan se frem til at have en fastere og smukkere hud i fremtiden.

Så selvom den urene hud er ærgerlig lige nu, så husk, at der venter dig og din hud en foryngrende belønning.