© zara

Så nemt kan du stramme huden i ansigtet op - helt naturligt

Kate Moss og Bella Hadid gør det. Marilyn Monroe gjorde det også. Og alt du har brug for, er en skål med vand og isterninger.

Marilyn Monroe startede dagen med at dyppe ansigtet i et isbad – og sidenhen har supermodeller som Kate Moss og Bella Hadid taget tricket til sig. Et isbad er så godt som gratis, og strammer ikke blot huden op – du får også en fantastisk glød ligesom hævelser og porer mindskes.

Når huden udsættes for ekstrem kulde i en kort periode stiger blodet til hudens overflade, hvilket forklarer den sunde glød, du får lige efter et isbad. Det er altså ikke kun dig, der vågner op, når du dypper hovedet i det kolde vand, det er også din hud. Desuden kan det være med til at mindske rødme i huden, da kulden får de små blodkar til at trække sig sammen.

Værd at vide er også, at kuldeterapi virker anti-inflammatorisk, hvilket betyder, at et isbad kan have en god effekt på hud, der døjer med enten acne og rosacea.

Hvor ofte skal jeg give mit ansigt et isbad?

Let’s face it. Selvom det ikke tager lang tid – og selvom du sagtens kan give dit ansigt et isbad hver dag, er det nok de færreste af os, der kommer til at gøre det til en daglig ting. Men forsøg at tage dig tid mindst et par gange om ugen – og altid inden en festlig anledning, hvor du måske gerne vil have, at din hud stråler ekstra meget.

Sådan gør du:

Det er præcis ligeså enkelt som det lyder at lave et isbad til ansigtet. Fyld en pose isterninger i en skål, og hæld koldt vand over. Dyp derefter hovedet i skålen, og hold vejret i 20-30 sekunder. Herefter dupper du ansigtet tørt med et håndklæde, og så er du klar til de næste steps i din hudplejerutine.