© Anna Stokland

Skønhedsredaktøren: “Denne behandling fjernede nærmest mine porer”

Hvorfor lade sig stikke med 16 små nåle, som giver op til 1.920 huller per sekund i huden? Fordi det giver en virkelig pæn hud. Det har vi erfaret efter at have lagt ansigt til den effektive Dermapen-behandling.

Som skønhedsredaktør har jeg efterhånden prøvet mange forskellige ansigtsbehandlinger, og jeg har erfaret, at ingen behandling – og slet ikke efter en enkelt gang – kan give en total transformation af din hud. Der er endda behandlinger, der nærmest ingen effekt giver, men heldigvis er der også dem, hvor spejlbilledet bagefter viser din hud i en meget mere glødende udgave – hvilket jeg selv oplevede efter en såkaldt Dermapen-behandling. Jeg prøvede første gang denne behandling sidste sommer og har nu igen testet behandlingen, og jeg kan konstatere, at begge gange gav mig et synligt resultat. Nedenfor kan du blive klogere på følgende omkring Dermapen-behandlingen:

Hvad er en Dermapen-behandling?

Måske har du hørt om en dermaroller? En Dermapen-behandling er din dermarollers skånsomme og langt mere effektive storesøster. Ved en Dermapen-behandling, også kaldet microneedling, bruger behandleren, i mit tilfælde specialsygeplejerske Stina Lindgren, en Dermapen 4-maskine med 16 sterile engangsnåle, som stempler små huller i huden, når den køres over ansigtet. De mikroskopiske nåle laver op til 1.920 små huller i huden per sekund. Det lyder drabeligt, men nålene trænger kun ind i det øverste hudlag, og du behøver derfor hverken at frygte blodbad eller den smerte, et normalt nålestik ville forårsage. Nålene bliver brugt overalt i ansigtet, også på det øvre øjenlåg og langs læbekanten. Fordelen ved Dermapen-behandlingen er desuden, at nålene penetrerer huden vertikalt, modsat en dermaroller, og det betyder, at nålene går mere skånsomt ind i huden.

Før behandlingen renses huden grundigt med både rens og en scrub, dernæst stemples ansigtet med de små nåle, og til sidst lægges et fugtende serum og en sheetmask.

dermapen microneedling
© Dermapen 4

Hvorfor lade sig stikke med nåle fra en Dermapen?

Nålene har for det første en eksfolierende effekt på et niveau, som jeg ikke tidligere har oplevet, hverken med diverse ansigtsscrubs eller dybderensende behandlinger hos professionelle behandlere. Derudover skulle de små huller gøre huden mere modtagelig for den fugt, som lægges på huden efterfølgende. Ligeledes har de må huller i sig selv en effekt på huden, ligesom for eksempel en Dermarollers nåle også har, da hullerne i huden skulle aktivere hudens eget forsvar og få den til at øge sit collagenniveau. Alt efter hvor mange gange du får lavet behandlingen, og hvilke produkter som bruges efterfølgende, skulle Dermapen-behandlingerne være med til at hjælpe på akne, ar, pigmentering, solskader, linjer og i mit tilfælde manglende glød og fugt samt lidt grove porer.

Gør Dermapen-behandlingen ondt?

Indrømmet: Dermapen-behandling ikke er lige så behagelig som for eksempel en traditionel ansigtsmassage. Når 16 nåle stikker løs i ansigtet, er det forbundet med et vist ubehag, især i panden, men smerten er ikke værre, end når øjenbrynene skal plukkes. Du må derfor ikke lade dig skræmme, da der efter min mening er tale om et minimalt ubehag i forhold til det resultat, du opnår.

Efter nåle, serum og sheetmask kunne jeg efter et kig i spejlet begge gange konstatere, at mine porer var væk – eller i hvert næsten usynlige. Selvom huden var en anelse rød fra behandlingen, kunne jeg også se, at huden så strammere ud, og at den havde en meget mere jævn og pæn overflade end normalt.

Min eneste anke med en Dermapen-behandling er, at der er lidt restitutionstid efterfølgende, fordi hudens selvforsvar er blevet aktiveret, og du kan derfor godt opleve at blive ret rød i ansigtet. For mit vedkommende varede det i omtrent to dage, før rødmen aftog. Bagefter må du ikke have makeup på i et døgn, og du skal i stedet bruge en beskyttende creme på med zink og solfaktor, ligesom at sol er forbudt de første par dage. Jeg vil derfor anbefale at arbejde hjemme, hvis du har lagt din Dermapen-behandling på en hverdag. Så er du også sikker på ikke at blive lokket til at lægge makeup på huden, som har bedst af så meget ro som muligt. Jo mere ro du giver den, desto bedre et resultat får du med huden uden tilstoppede porer, som virkelige kommer til sin ret på fjerde og femte dagen efter behandlingen. En uge efter er min hud stadig synligt mere opstrammet – og porerne er næsten ikke til at få øje på i spejlbilledet.

Hvor længe holder effekten af en Dermapen-behandling?

Efter begge behandlinger oplevede jeg, at min hud – selv to uger efter – stadig var meget pænere og mere ensartet end før behandlingen. Bedst af alt er, at de grove porer både første og anden gang var og er mindre end før, og jeg har generelt haft meget mindre behov for at dække huden med makeup. Den føles også stadigvæk strammere, og jeg har næsten ikke haft nogle urenheder på af, at jeg efter begge behandlinger gik en sommer i møde fuld af våde varer, for lidt søvn og masser af snacks. Jeg har også bemærket, at nogle af mine begyndende pigmentpletter og mine få aknear er blevet mindre synlige.

For en mere varig effekt mente Stina Lindgren, at jeg skulle have omkring tre behandlinger, men lige nu nyder jeg den øjeblikkelige effekt, som behandlingen har givet mig.

Får du lavet behandlingerne i håb om at mindske aknear, skal der omkring fire til otte behandlinger til, og er det hudforyngelse, du sigter efter, lyder anbefalingen på tre til seks behandlinger. Det anbefales at smøre ansigtet med Dermaceuticals produkter derhjemme efter behandlingerne og at lægge deres sheetmaske tre dage efter hver behandling, så huden får et ekstra skud fugt.

Ville jeg anbefale behandlingen til andre?

Ja. Effekten er til at mærke og se med det samme, og her er tale om en ret effektiv behandling, som jeg tror, at næsten alle, uanset hudtype, vil få et flot resultat af.

Pris
Vi var inviteret til at afprøve en behandling med Dermapen 4 ved behandler Stina Lindgren hos Karsprængning Cph på Østerbro i København. Halvanden times behandling koster 2.200 kroner.