Appelsinhud og cellulite: virker tørbørtning og vil det give en pænere bagdel, Costume tester
© Anna Stokland

Jeg prøvede en hypet metode for at slippe af med appelsinhud, og det her skete

Kan det betale sig at bruge tid på at børste kroppen fra top til tå hver eneste dag? Vi har testet effekten, og du får svaret lige her

Som de fleste andre kvinder har jeg også haft mine kvaler over at være indehaver af det, der på dansk kaldes for appelsinhud. Størstedelen af alle voksne kvinder har det, og i mange tilfælde er det genetisk betinget. Appelsinhud, eller cellulite, kan derfor opstå hos både veltrænede kvinder, såvel som hos dem, der styrer uden om motioncenteret.

Selvom det er svært at blive helt fri for cellulite, findes der hjælpemidler, som reducerer problemet. Et af disse er tørbørstning, som jeg selv fik øjnene op for, efter at have interviewet makeupartist og skønhedsguru Marie Thomsen. Hun havde nemlig prøvet kræfter med tørbørstning, og kunne berette om virkelig gode resultater.

Derfor besluttede jeg mig for at teste, om Karmamejus Buff naturlig tørbørste kunne hjælpe til at reducere min uønskede appelsinhud.

Derfor skulle det virke

Selvom tørbørstning har oplevet fornyet popularitet de seneste par år, er det langt fra et nyt fænomen. Det er blevet brugt i flere hundrede år i mange forskellige kulturer med det formål at forbedre hudens fasthed.

Bruger du tørbørsten hver dag, eksfolieres huden, de døde hudceller fjernes og blodcirkulationen øges, hvilket skulle give en mere spændstig hud. Spændstigheden skulle blandt andet komme sig af, at tørbørstningen er med til at udrense kroppen for ophobede affaldsstoffer.

Der er dog delte meninger om, hvorvidt det er affaldsstoffer eller manglende muskelstruktur, som er den største synder i forhold til den uønskede appelsinhud. Men jeg besluttede mig for, at det ikke kunne skade at give tørbørstningen et forsøg – og blev kroppen samtidigt udrenset for nogle affaldsstoffer undervejs, var det kun et bonus.

Sådan gør du

Børsten skal, som du måske har gættet, bruges på tør hud. Start ved fødderne, og arbejd dig op mod hjertet med lange, lige strøg. Husk at være ekstra grundig med at børste baglårene og eksempelvis overarmene, hvor mange også kan døje med appelsinhud. Jeg børstede huden hver dag i en måned, men hver tredje dag skulle også være fint. På Karmameju.dk kan du se præcis, hvordan du skal børste huden i denne video.

Sådan føles tørbørstning

Første gang du børster kroppen, vil det nok ikke føles som en udpræget fornøjelse. Men efterhånden vænner man sig til følelsen, og vil ligefrem komme til at holde af den energi og prikkende fornemmelse, det giver på huden. Det er en fornemmelse, der bedst kan sammenlignes med den tilfredsstillende følelse, man får efter en kold dukkert.

Resultatet

Nu har jeg tørbørstet kroppen i en måned, og kan faktisk se en forskel. Jeg er ikke helt fri for cellulite, og har heller ikke fået en bagdel, der ligner, at den har været igennem syv forskønnende Instagram-filtre, men den ujævne hud er blevet mindre synlig. Derfor vil jeg også anbefale andre at bruge en tørbørste, både grundet effekten, men i lige så høj grad på grund af den velvære, som tørbørstning giver.

Jeg fortsætter med at bruge min tørbørste, og mit resultat vil formentlig kun blive bedre, hvis jeg samtidig kombinerer det med nogle træningsøvelser for baller og lår.