Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Thomas Dahl/Getty Images

5 vigtige makeup-tools, du bør eje – og hvordan du bruger dem

Disse musthaves, som blandt andet er skabt af to kendte makeup-vloggers, vil gøre en stor forskel for din makeup

Du har sikkert brugt lang tid på at finde den helt rigtige foundation, pudder og highlighter. I jagten på det perfekte makeup-look er der dog mange, der glemmer, hvor vigtigt det er at bruge de rigtige redskaber til at påføre med.

Men hvilke børster og accessories bør du have, og hvordan bruger du dem overhovedet? I samarbejde med det populære brand Real Techniques får du her en guide til fem musthaves, så du er dækket ind fra start til slut i din makeup-rutine.

1. Sponge, der sikrer et naturligt, dækkende look

Sponge, beautyblender, blendingsponge... Kært barn har mange navne, men ikke desto mindre er der en grund til, at det lille tool indtog beautyverdenen med storm. En sponge er god til flydende makeup, hvor den giver et naturligt, dækkende look. Hvis du skal påføre foundation eller flydende produkter, bør du anvende den våd, eller du kan bruge den tør til at blende din makeup.

En populær udgave er Miracle Complexion Sponge fra Real Techniques. Den har afrundede kanter, som gør det nemt at "blende" de store områder i ansigtet, mens den flade ende giver fuld kontrol til contouring rundt om øjnene og næsen.

© Thomas Dahl

Bonustip: Hvis du har oplevet, at din sponge bliver beskidt eller ødelagt af at ligge frit i makeup-tasken, findes der heldigvis en løsning. Et Premium Sponge Case er et silikone-etui, der beskytter og holder din sponge ren.

2. Foundationbørsten, der giver et jævnt og smooth udtryk

Udover en sponge, bør du også investere i en standard makeup-børste til at påføre flydende foundation eller cremede produkter. Hvis du for eksempel har nogle urenheder eller steder, du gerne vil dække lidt ekstra, er det godt med en fast og bred børste, der er nem at kontrollere.

Et eksempel er en Expert Face Brush 200, som er en håndlavet børste med et langt aluminiumskaft, der gør den let at arbejde med, og så er den 100 procent cruelty free.

3. Pudderbørsten, der blender perfekt

Efter du har lagt din foundation, er tiden kommet til dine tørre, pudrede produkter. Her skal du bruge en særlig børste, som kan lægge den perfekte pudder, blush eller bronzer. Gå efter en børste med et større hoved, så du kan påføre et let lag pudder og få et smooth, naturligt look.

Blush Brush 400-børsten er en speciallavet børste, som både kan bruges til at definere dine kindben med noget blush eller få din pudder til at blende perfekt med din makeup.

4. Øjenskyggepenslen, der kan skabe effekt

Uanset om du lægger en let ensfarvet nuance over øjet til hverdag, eller om du ofte går all in på smokey eyes eller blender flere farver, er det vigtigt, at du har en ordentlig pensel til formålet. Du skal være obs på, hvordan børsten er udformet, da det er forskelligt, hvilket look det giver.

Du kan med fordel investere i et 'Eyeshade-blend børstesæt', hvor du både får en 'base brush' til at påføre øjenskygge på hele øjenlåget og en 'Deluxe Crease Brush' til at kunne blende farver og lave effekter, særligt langs globelinjen.

© Thomas Dahl

Hvis du vil opgradere dit basiskit og spare nogle penge imens, kan du få alle fem tools i et komplet sæt; Everyday Essentials Set. Her får du både de fire lækre børster og en Miracle Complexion Sponge, så du kan påføre alle produkter i din makeuprutine. Boksen koster 249,95 kroner.

5. Børsten til den perfekte, glowing finish

En setting-brush er det sidste tool, du skal bruge i din rutine. Det er en mindre børste, som anvendes til at lægge den sidste hånd på værket; en finishing pudder eller highlighter. Børstehovedet skal ikke være for stort, og den skal være nem at kontrollere, så du roligt kan highlighte lige over dine kindben, fremhæve dine bedste features og få et smukt, glowing look.

En Setting Brush 402-børste har et langt skaft og et mindre, rundt hoved, så du nemt kan sikre en blød overgang mellem din foundation og highlighter.

Efter den perfekte finish er du nu klar til at shine hele dagen - og natten med.

Vigtigt: Rens dine makeup-børster

Det nytter ikke noget at investere i gode børster og ordentlige makeup-produkter, hvis dine redskaber ikke er rene. Det er både vigtigt for din makeup og ikke mindst din hud, at du husker at rengøre dine pensler og børster månedligt – optimalt en gang om ugen.

Du kan efterhånden købe rensevæsker hos flere brands. Real Techniques har udviklet en Brush Cleansing Gel, som fjerner makeuprester, olie og urenheder. Den kan for eksempel bruges med lidt varmt vand i den tilhørende Brush Cleansing Palette, som du cirkulært gnider børsterne i, indtil alle rester er væk.

© Thomas Dahl

Samantha og Nicola Chapman laver ofte tutorials til deres produkter, og her kan du også se en komplet guide til, hvordan du renser dine redskaber med de fine, pink renseprodukter.

Du kan se mere om Real Techniques og deres produkter på deres Instagram eller Facebook.

Mere om Makeup? Få Costumes nyhedsbrev