6 almindelige mascarafejl, du nok også begår
© Anna Stokland / Thakoon SS17

6 mascarafejl, du sikkert begår

Bliver vipperne altid klumpede eller får du ofte kløende øjne, når du har brugt din mascara? Det skyldes formentligt en af disse uvaner

At finde frem til en af de bedste mascaraer er et must for mange kvinder, hvorfor det kan synes som en hel videnskab, at finde den mascara, som giver det perfekte vippelook. Men selv den bedste mascara kan skuffe, hvis du ikke bruger den optimalt eller kommer til at begå en af disse gængse fejl, som blandt andet kan resultere i korte, stumpede vipper.

Psst ... Trænger dine vipper til ekstra pleje, bør du prøve de her 5 mascaraer

1. Du pumper luft i mascaraen

For at få mest muligt produkt på mascarabørsten, begår mange den fejl, at de pumper børsten op og ned i hylsteret. Denne dårlige vane gør, at der pumpes unødigt meget luft i produktet, hvilket på sigt udtørrer mascaraen.

Vil du have mere produkt på børsten, skal du i stedet holde børsten nede i din mascara og forsigtigt dreje den rundt i hylsteret.

2. Du tørrer ikke overskydende produkt af

Et andet problem er, at du har for meget produkt på børsten, hvilket kan give klumpede vipper. Har du også overskydende produkt siddende for enden af mascarabørsten, kan det ende med at give en irriterende mascaraklat i øjenkrogen.

Sørg derfor for at skrabe børsten hen over mascaraens åbning eller fjern ovenskydende produkt med en ren kleenex.

3. Du beholder din mascara alt for længe

Har man først fundet en god mascara, kan det være svært at skille sig af med den igen. Det er en stor fejl, fordi en mascara har en del kortere levetid end mange andre makeupprodukter.

Efter tre til seks måneder vil enhver mascara begynde at udvikle bakterier, og ved daglig kontakt med øjnene øges chancerne for både øjenbetændelse og irritation.

4. Du bruger den forkerte farve

De fleste drømmer nok om knaldsorte vipper, men det er ikke nødvendigvis den farve, som klæder alle bedst eller fremhæver øjnene på smukkeste vis. Har du meget lyse træk, kan en helt sort mascara se meget unaturlig ud, hvorfor det kan være flot at prøve en brun variant i stedet.

Det er også de færreste, som tør at eksperimentere med farven på deres mascara og mange får derfor aldrig chancen for at se, hvordan en blå mascara fremhæver brune øjne, ligesom bordeaux får det smukkeste frem i grønne øjne.

5. Du bruger for mange lag

Har du fået for vane at påføre mange lag mascara, så husk, at jo flere lag du påfører, jo stivere og mere klumpede vipper vil du ende op med.

Ønsker du et mere naturligt resultat, så hold igen med de mange lag, og undlad at lade lagene tørre, inden du påfører mere mascara, da det gør vipperne sværere at arbejde med.

6: Du glemmer vipperødderne

Glemmer du at føre mascarabørsten helt ned til vipperødderne, kan du ende med et look, der giver indtrykket af, at du har korte, stumpede vipper. Derfor skal du huske at føre børsten helt ned til vipperødderne.

Det kan også være en god idé at bruge børsten i zigzag-bevægelser fra rødderne og op, da det sikrer en optimal dækning af hvert eneste vippehår, hvilket giver længere og fyldigere vipper.

MERE FRA COSTUME