© Anna stokland

Disse nostalgiske 90’er-negle er tilbage

Mangler du inspiration til din næste manicure, bør du tage et kig på det optimistiske negle-look, som igen er begyndt at vinde frem.

Både makeup og negle bærer igen i år præg af tydelige referencer fra 1990'erne. Et årti, hvis makeup bød på lige dele diskret minimalisme og farverige udskejelser i form af for eksempel grønne øjenlåg parret med skrigpink læber. Er du mest til sidstnævnte stil, vil du formentligt også glæde dig over, at denne nostalgiske og legesyge negle-udsmykning er på vej tilbage.

Håndplukket til dig

90’er-symbolik

Tager man et kig på førende neglekunstneres Instagram-profiler både herhjemme og i udlandet, er det tydeligt at se, at tajitegnet, bedre kendt som Yin og yang-symbolet, har fået fornyet popularitet. Det er et symbol, der senest havde sin storhedstid i 90'erne, hvor det dengang gik igen på alt fra tøj til halskæder og klistermærker, som blev klistret på Eastpak-rygsækken, og som nu skal pynte neglene.

Ovenfor ses både smileys samt Yin og yang-symbolet på gelenegle lavet af neglekunsteren Mei Kawajiri, der på Instagram deler billeder af sit arbejde på profilen @Nailsbymei. Hun er toneangivende inden for nail art og står blandt andet for at udsmykke designer Marc Jacobs’ negle.

Herhjemme har den danske neglekunstner Nicole Fernando også tilføjet smileys samt Yin og yang-symboler til det neglelook, hun netop har delt på sin Instagram-profil @She_naildid.

Vil du selv pynte neglene med alt det bedste fra 90'erne, kræver det en sikker hånd, hvis det skal males efter frit design med neglelak.

Føler du dig knap så ferm med lakkerne, vil nail stickers være den nemmeste genvej til det nostalgiske look. Her skal du blot klistre dine foretrukne stickers på en eller flere negle og dernæst forsegle med et til to lag klar neglelak.