blush makeup rouge
© Anna Stokland

Viral video beviser, at vi har lagt vores blush helt forkert

Du bestemmer helt selv, hvordan du lægger makeuppen – men efter at have set denne video, har vi kun lyst til at lægge vores blush på denne smarte måde.

Aldrig har makeup været så let at lægge som nu, fordi en af de helt store trends lige nu er, at der ikke er nogen regler. Det betyder, at du helt selv bestemmer, om din blush skal lægges på øjnene eller næsen. Men bare fordi selv bestemmer, hvor og hvordan produkterne skal bruges, kan du stadig finde inspiration til at lægge makeuppen – især når inspirationen giver så flot et resultat, som det der vises i denne video, der er blevet et viralt hit.

Genial blush

Videoen, som ved offentliggørelsen i slutningen af 2020 opnåede stor popularitet, beviser, at blush kan meget mere end at give farve til ansigtet, når du lægger den efter denne nye metode.

Mange lægger blush på den tradtionelle måde, hvor man har lært at smile, og så lægge blush på æblet af kinden, men denne metode er ikke nødvendigvis det bedste valg for alle ansigtsformer. Det illustreres meget tydeligt i i videoen, da Alexandra Anele sammenholder den traditionelle blush-metode med den nye metode lagt på hver sin kind.

Her ser man, hvordan blush lagt på æblet af kinden kan tynge ansigtet – for når vi igen slapper af i ansigtet og ikke længere smiler stort, vil kinderne falde længere ned, og dermed lægger blushen sig også uhensigtsmæssigt langt nede på ansigtet. Det er et argument, som makeupartist Wayne Goss før har delt i sine YouTube-videoer, og nu også Alexandra Anele, som tydeliggør det i videoen efter fire minutter og 24 sekunder.

Sådan lægger du opfriskende blush

Vil du forsøge dig med denne nye metode, skal du slappe af i ansigtet, finde dine kindben og så lægge blush langs kindben og på toppen af kindbenene, lidt ligesom hvis du skulle lægge highlighter, hvilket demonstreres i videoen efter tre minutter og 38 sekunder. Du kan endda tage din blush-påføring et skridt videre og lægge den som et C fra kindbenene og rundt om den ydre øjenkrog op mod tindingerne. Det lyder måske ekstremt, men giver et flot resultat og illusionen af, at du har endnu skarpere kindben.

Er du blevet inspireret til at lægge den gamle metode på hylden, så prøv at eksperimentere hjemme foran spejlet med en skrå blush-pensel og din foretrukne blush, hvor du starter ud med et par lette farvestrejf og langsomt bygger mere farve på kinderne, alt efter hvor intenst et look du ønsker.