© anna stokland

Negleeksperten: Denne negleform er bedst til skrøbelige negle

Og alt du gerne vil vide om gelpolish – bedre kendt som shellac.

Måske du har din faste gang hos en neglesalon et par gange om måneden. Måske du blot tager forbi engang imellem. Eller måske du stadig her oplevelsen til gode. Uanset hvad dit forhold til dine negle er, er de fleste nok enige om, at et par velplejede negle kan gøre en verden til forskel for dine hænder.

En af landets dygtigste til Shellac er Gitte Seung Larsen fra GS Nail Studio på Vesterbro i København. Vi tog forbi Gitte til en snak om shellac, og fik hendes bedste tip til, hvordan man får lakken til at holde længst muligt, og hvordan man finder den helt perfekte nude farve, der passer til ens hudtone.

Helt kort. Hvad er shellac?

"Shellac er et patenteret mærke ejet af CND. Mange tror fejlagtigt, at det er lakken, der hedder Shellac, men det er altså mærket. Selve systemet er gelpolish, og der findes der en masse andre mærker. Shellac er dog den mest skånsomme gelpolish for neglene, og den med den korteste aftagningstid."

Hvordan får jeg min Shellac til at holde længst muligt?

“Shellac skal gerne holde som minimum i 14 dage, men holdbarheden afhænger af flere ting. Jo sundere og stærkere negle du har, des bedre vil din Shellac også holde. Derfor er det også vigtigt at du plejer dine negle dagligt – også selvom du har Shellac på. Brug negleolie to gange dagligt – det hjælper med at holde neglen i balance og kompenserer for vintertørhed, håndsprit og vand, der er med til at udtørre neglen.

Det kan også være en god ide at tænke over, hvordan du bruger dine hænder i dagligdagen. Brug fingrene i stedet for neglene når du eksempelvis taster på et tastatur, skyller ud i toilettet osv. Og tag handsker på, når du gør rent eller vasker op. Kemikalier gør intet godt for holdbarheden.”

Hvad gør jeg, hvis min Shellac får et hak eller begynder at løsne sig?

“Pil endelig ikke i dem. Hvis lakken løsner sig, så tag forbi din negletekniker, der kan rette op på skaden.”

Mine negle er tynde og knækker nemt. Hvilken negleform er mest skånsom?

“Hvis du har skrøbelige negle vil jeg anbefale, at du snakker med din negletekniker om at lave en forstærkning. Og ellers bør du holde dem korte og afrundende.”

Hvordan kan jeg styrke mine negle?

“Jeg plejer at sende mine kunder på en Shellac pause, hvis neglene er meget ødelagte. Brug RescueRxx fra CND, der reparerer og en masse negleolie. Du kan også med fordel tage vitaminer til hud, hår og negle, og på den måde styrke neglen indefra.”

Er Shellac skadeligt for neglene?

“Shellac skader ikke dine negle. Men din negletekniker bruger altid et produkt, der hedder Scrubfresh inden din Shellac lægges, og den er med til at udtørre neglene. Derfor er negleolie så vigtigt.”

Tager neglene skade af at få sat tipper på, eller kan det være med til at styrke neglene?

“Tipper eller andre former for forlængelse skader ikke i sig selv neglene. Men husk på, at jo længere forlængelse du får sat på, des hårdere vil det også være for dine egne negle, hvis du støder ind i noget.”

Kan jeg selv fjerne min Shellac derhjemme?

“Det kan du sagtens. CND har lavet et kit, der hedder Offly fast, der er beregnet til det. Hver negl pakkes ind i folie, der skal sidde i omkring 10 minutter. Det er vigtigt, at du ikke skal bruge kræfter, når du efterfølgende skal fjerne resterne – lakken skal være til at skrabe af med en rosenpind. Er den ikke det, kan du skade dine negle.”

Hvordan finder jeg den perfekte nude farve, der passer til min hudtone?

“Som udgangspunkt passer varme farver med varmere hudtoner, og kolde farver til koldere hudtoner. Du kan se om du har en varm eller kold hudtone ved at kigge på dine blodårer på indersiden af håndleddet. Er de grønne har du en varm hudtone, og er de mere blå har du en kold hudtone. Man kan dog også sagtens vælge en kold farve til en varm hudtone eller omvendt – for at skabe enten kontrast eller neutralisere.”