© Anna Stokland

Sådan får du pæne negle uden manicure

Læg neglelakken fra dig! Vi guider til at få smukke og stærke negle, helt uden manicure

Du kender måske ordsproget "dine negle er dit visitkort", og af samme årsag bliver mange ved med at ty til neglelak for at skabe et smukt og velplejet look. Men brug af lak har konsekvenser, da neglelak er med til at udtørre neglene, hvilket både gør dem gule og svage.

Derfor har vi lavet en guide til at få smukke og ikke mindst stærke negle, helt uden manicure.

1. Spis protein

Vejen til stærke negle starter med den rigtige kost. Sørg for at indtage rigeligt med protein fra både æg, fisk, kylling og kød fra kvæg. Derudover kan du hjælpe dine negle på vej med et dagligt tilskud med B2-vitamin.

2. Gør dem lysere

Bland en spiseskefuld bagepulver med en smule citronsaft. Tag en tandbørste, og skrub forsigtigt blandingen på dine negle. Lad det sidde på neglen et par minutter, og skyl af med vand.

Derefter vil dine negle vil se lysere, sundere og pænere ud.

3. Hold dem runde og korte

Sørg for at holde dine negle runde og korte – så knækker de ikke nær så nemt, som hvis de er lange eller klippet lige over.

Når du filer dine negle, bør du file fra hver side imod midten i stedet for at “save” frem og tilbage, da det svækker neglene.

4. Brug det rigtige værktøj

Brug en neglebuffer med fire sider til at gøre neglene glatte og glansfulde. Bufferen kan både forme dine negle og fjerne eventuelle ujævnheder.

5. Brug handsker

Vand er godt for alt andet end negle. Når vi vasker op og gør rent, er vores hænder ofte i kontakt med vand, hvilket udtørrer neglene. Derfor bør du bruge et par gummihandsker, for at skåne negle og ikke mindst neglebånd.

Og hvis du er den heldige indehaver af et badekar, bør du sørge or at holde dine hænder ude af karbadet.

6. Brug olie

Olivenolie kan bruges til andet en mad, for eksempel til at pleje dine negle og neglebånd.

Hæl olien op i en lille skål, dyp neglene heri, og sørg for at hele neglen og neglebåndet er dækket til. Lad olien trække ind i cirka ti minutter, træk hænderne op af skålen, massér det resterende olie ind, og afslut med en håndcreme.

Du kan også investere i en negleolie. Prøv for eksempel Hëromes nærende olie.