Sådan får du smuk efterårshud

Federe cremer og nærende olier er musthaves på badeværelseshylden dette efterår. Få styr på, hvad du har brug for, så din hud forbliver smuk og fin

Tør hud © Anna Stockland
1 / 17

Efteråret er ankommet med foruroligende hast, og din hud står overfor nye udfordringer.

Blæst, kulde og et tørt indeklima kræver ekstra pleje og omsorg i din daglige hudplejerutine.

Vi hjælper dig med at beskytte huden både indefra og udefra.

Tør hud © Anna Stockland
2 / 17

Rens af morgen og aften

Alfa og omega for en smuk efterårshud er en god hudplejerutine. Det er vigtigt, at man renser huden både morgen og aften, da vi alle har en tynd film af døde hudceller, støv, snavs og sved, som ophober sig i og på huden i løbet af dagen.

Når kulden melder sin ankomst, er dit renseprodukt et af de vigtigste våben i kampen for en smuk hud. Et forkert renseprodukt kan nemlig udtørre din hud så meget, at selv den mest fugtboostende creme må give op.

Sørg for at vælge et renseprodukt uden sæbe, så du ikke ødelægger syrekappen, som naturligt beskytter din hud og holder på fugten. Vælg i stedet for en rensemælk, som er blød og mild i konsistensen.

TIP Brug lunkent vand, når du renser af, da varmt vand udtørrer huden.

Tør hud
3 / 17

Blød og mild rensemælk

Denne rensemælk er bygget på nærende jojoba og mandelolie, styrkende rundbælg og specielle kornudtræk, som hjælper huden med at genopbygge den naturlige fedtbalance, og hindrer den i at tørre ud. Den cremede rensemælk fjerner nemt makeup, og efterlader huden blød med en fin teint.

Smoothing cleansing milk, Dr. Hauschka hos Magasin.dk 205 kr.

Tør hud
4 / 17

Rens dig til smuk hud

Clinique sonic er en vibrerende rensebørste til ansigtet, der renser huden effektivt, men skånsomt. Med blot 60 sekunders brug morgen og aften får du en smuk og strålende hud. Huden føles blødere, ser mere strålende ud og bliver mere modtagelig over for den efterfølgende hudpleje. Det er hurtig og nemt, så selv de dovne slipper ikke.

Clinique sonic, Clinique hos Matas.dk 895 kr.

Tør hud © Anna Stockland
5 / 17

Fugt er nøglen til smuk hud

Jo mere fugtig din hud er, før du kommer serum, olie eller creme på, destro bedre kan den optage dine hudplejeprodukter, og jo flottere ser din makeup ud.

Du kan ikke få nok fugt. Sørg for at bruge en fugtgivende og nærende creme, serum og mist. En mist, som samtidig er en tonic, er rigtig god at bruge, lige før du smører din creme eller serum på, så du får maksimal fugt. Du kan også bruge din mist i løbet af dagen, så du får et fugtboost i ny og næ.

TIP Lad din mist sætte sig et øjeblik, før du fortsætter din hudplejerutine, så din hud ikke er for våd, og cremen glider rundt i ansigtet.

Tør hud
6 / 17

Hold huden frisk og hydreret

Denne milde mist indeholder rose, storkenæb og lavendel, som giver øjeblikkelig fugt til en tørstig hud. Spray så ofte du ønsker for at holde huden frisk og hydreret. Du kan enten bruge den som en toner eller som et forfriskende pust i løbet af dagen. •

Hydrating mist toner, Trilogy hos Magasin.dk 219 kr.

Tør hud
7 / 17

Servér en læskende cocktail for din hud

Spray din hud med denne supernærende cocktail af vitaminer og mineraler. Sprayen er bygget på en beroligende blanding af olier fra sød appelsin og mandarin, hvid te og granatæble ekstrakter. Din hud bliver strålende frisk og samtidig holder makeuppen længere.

Fountain of truth facial water, Ole Henriksen hos Magasin.dk 195 kr.

Tør hud © Anna Stockland
8 / 17

Tank din hud op med fugt og beskyttelse

Når kulden banker på døren, pakker vi os automatisk ind i varmere tøj. Sådan skal du også tænke, når det drejer sig om hudpleje. Når du bruger et serum eller en ansigtigsolie sammen med dine andre hudplejeprodukter, svarer det til at tage en ekstra trøje på, når kulden kommer. Din hud har brug for beskyttelse mod de kolde temperaturer, den lave luftfugtighed samt den kunstige og udtørrende indevarme.

Når du bruger en olie eller et serum under din fugtighedscreme, fungerer de altså som en undertrøje for cremen.

TIP Pas på med at overbeskytte din hud. For meget brug af olie får din hud til at se fedtet ud, da huden ikke kan optage det hele. Brug derfor kun et par dråber og bland det i din dagcreme.

Tør hud
9 / 17

Luksusdråber

Olien fra Karmameju er ren koncentreret luksus. Dråberne indeholder en kompleks kombination af planteolier og æteriske olier, der balancerer hudens talgproduktion og heler kombineret og fedtet hud.

De antibakterielle æteriske olier fra kanuka, grapefrugt og bergamot behandler årsagerne til akne og tilstoppede porer, mens cedertræ og rosengeranium forfiner hudens struktur og giver en ensartet og fløjsblød overflade. Kom et par dråber i din dagcreme, og du vil se underværker.

Change ansigtsolie 03, Karmameju 425 kr.

Tør hud
10 / 17

Silkeblød hud

Denne silkebløde serum giver masser frugt til alle hudtyper. På ingredienslisten står der blandt andet ginkgo-ekstrakt, ceramider og ginseng, som tilfører næring og fugt til huden.

Brug serummet før din dag- eller natcreme, for at få en silkeblød hud.

Herbal Hydrating Serum, Mario Badescu hos Beautyhero 415 kr.

Tør hud © Anna Stockland
11 / 17

Creme de la creme

Som tidligere nævnt er fugt et must, når efteråret står for døren. Når det så er sagt, er det samtidig utrolig vigtigt, at den lette sommercreme bliver skiftet ud med en lidt tykkere og federe creme, som hjælper med at holde på fugten.

Husk på, at en fed creme ikke er det samme som en fedtet creme.

Tør hud
12 / 17

24 timers fugt

Denne creme har ekstrakt af japansk blodgræs, som gør, at det er en 24-timers fugtgivende creme. Den er rigtig god til efterår og vinter.

Den indeholder vildroseolie, som er en naturlig kilde til C-vitamin, og samtidig formår den at reparere fine linjer og misfarvninger i huden.

Wild rose 24-hour moisturing cream spf 6, Korres hos Magasin.dk 249 kr.

Tør hud
13 / 17

Vågn op med silkeblød hud

Denne natcreme fungerer som en intensiv genopbyggende over night-kur med et markant resultat. Den har en beroligende duft af lavendel og kaprifolium og indeholder en blanding af essentielle planteekstrakter og effektive fugtgivende ingredienser, der genopfylder hudens væske- og næringsdepoter, så du kan vågne op med en friskere og synligt glattere hud.

Gentle hydrating night cream, Elizabeth Arden hos Matas.dk 296 kr.(før: 395 kr.)

Tør hud
14 / 17

Husk at pleje dine øjne

Opfriskende øjenlotion til trætte øjne. Denne hjælper med at reducere mørke rande og hævelser/poser under øjnene. En lille smule øjencreme masseres ind omkring øjenomgivelserne hver morgen og aften.

Resultat: fine, friske, lyse og unge øjenomgivelser.

Refreshing eye lotion, Rituals hos Magasin.dk 175 kr.

Tør hud © Anna Stockland
15 / 17

Lidt ekstra luksus

Hvis du vil være ekstra god ved din hud, så brug en fugtmaske to gange om ugen og eksfoliér én gang om ugen.

En fugtmaske tanker huden op udefra og hjælper med at styrke barrieren mod kulden. Jo mere fugtet, jo smukkere glød.

Eksfoliér din hud med en mild enzym-peeling en gang om ugen for at fjerne de døde hudceller. Det giver en frisk glød og udstråling. Husk ikke at eksfoliere din hud for tit, og gør det eventuelt kun i T-zonen, hvis din hud er sart.

Tør hud
16 / 17

Fornyet energi

Denne luksuriøse ansigtsmaske fugter tør og dehydreret hud, så du får en silkeblød og glat hud –på ganske få minutter. Lad masken trække i et par minutter, hvorefter du vasker den af med lunkent vand.

Brug den en til to gange om ugen for at booste hudens fugtniveau.

Multi vitamin facial mask, Tromborg hos Magasin.dk 290 kr.

Tør hud
17 / 17

Skrub forsigtigt

T-zone peeling er en mild eksfoliering, som eksfolierer hudens overflade, renser porerne og forbedrer hudens cellefornyelse. Den er velegnet til uren hud, og indeholder ingen parfume.

T-zone peeling, Pudderdaaserne.dk musthave hos Magasin.dk 195 kr.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Mere om Skønhed? Få Costumes nyhedsbrev