© @nailsbynannasander

Shellac: Alt, du skal vide, om den holdbare neglelak

Træt af neglelak der skaller hurtigt? Læs med her og få et overblik over den populære vej til smukke og holdbare negle.

De siger, at hænderne er dit vigtigste visitkort, og at dine hænder siger mere om dig, end hvad du måske først har troet. Har du trykket hånd med flere nye bekendtskaber i løbet af dagen er det derfor også rart at vide, at neglene ser velplejede og skarpe ud.

Derfor er flere og flere danske kvinder efterhånden begyndt at få lavet negle hos professionelle teknikere, hvilket er en nem måde at sikre pæne og velholdte negle i helt op til 14 dage.

Er du stadig ikke helt blevet overbevist af tendensen endnu, kan du med fordel læse med herunder, hvor du får et komplet overblik over den langtidsholdbare lak, der gør skønhedsrutinerne lettere – og neglene pænere.

Hvad er shellac?

Shellac, eller shellak som det hedder på dansk, er en blanding af holdbarheden fra en gelé-negl og den almindelige neglelak, som du sikkert selv har derhjemme. Shellac er et beskyttet varemærke tilhørende firmaet CND (Creative Nail Design). Shellac lægges som en normal lak, men efter hvert tynde lag der påføres, skal lakken hærdes under en led-lampe. Forskellen på shellac og normal neglelak er, at shellac ikke kan lufttørre men netop skal hærdes, hvilket giver den gode holdbarhed. Du kan både få lavet shellac af en professionel negletekniker, men du kan også anskaffe dig dit eget shellac-kit.

Der findes ligeså mange farver af Shellac CND som almindelig neglelak, men forskellen på shellac og almindelig lak er, at shellac vil ikke krakelere, blive ridset eller miste sin glansfulde overflade, før der er gået to til tre uger.

Hvem kan få lavet shellac?

Alle kan i princippet få lagt shellac, men lakken hæfter bedst på en tør negl – så hvis du har en meget sund negl med et højt indhold af naturlige olier, kan du opleve, at lakken ikke holder lige så længe. Derudover kræver det også en god portion tålmodighed, hvis du ønsker et smukt resultat – uanset om du får det lavet hos en professionel eller selv prøver kræfter med den holdbare lak.

Hvordan foregår det?

Først skal neglen renses, og en dehydrerende væske skal påføres på neglen, så den er helt tør og klar. Så skal neglene preppes, hvilket betyder, at neglebåndene skubbes op, eventuelle neglerødder klippes af og neglene files til. Nu lægges først en klar base-coat, som skal tørre under LED-lampen, og derefter lægges to lag af din valgte farve, som begge skal tørre under lampen, før næste lag kan lægges. Til sidst skal der lægges en afsluttende top-coat, som også skal tørre under lampen. Afslutningsvis vil der normalt også blive lagt en lækker og blødgørende olie til dine neglebånd, og så har du smukke negle, der gerne skulle holde de næste to uger.

Hvordan forbereder jeg neglene til shellac-behandling?

Som tidligere nævnt kan fugtgivende olier ødelægge neglelakkens holdbarhed – så hold dig gerne fra olier og cremer i timerne op til din behandling. På den måde er dine negle tørre og klar til de mange lag lak. Efter at neglelakken er lagt, kan du pleje og bruge lige så mange produkter, som du vil.

Hvor får jeg lavet negle?

Du kan få lavet dine shellac-negle hos en professionel negletekniker, som har de særlige shellac-lakker og den specielle LED-lampe, som skal bruges. Derudover kender de professionelle teknikere også til særlige teknikker, så du er sikker på at gå fra din behandling med et smukt og holdbart resultat. Der findes et bredt udvalg af dygtige neglesaloner rundt omkring i landet, ligesom de fleste frisører og skønhedsklinikker også tilbyder shellac-behandlingen.

Derudover er det også blevet utroligt populært at købe et starter-kit, så du selv kan lave dine shellac-negle. Vær dog opmærksom på at du kun kan lægge shellac, hvis du har det fulde udstyr. Et starter-kit kommer typisk med alt fra prepping-redskaber til LED-lampen, så du får alt, hvad du skal bruge for at lave dine egne negle. Derudover kan du selv vælge de farver shellac, som du har lyst til at bruge. Det er tilmed også en hyggelig aktivitet at fordybe sig i både alene og sammen med ens veninder.

Hvordan plejer jeg neglene efter Shellac?

Vær forsigtig når neglene skal renses og skrub blidt med en neglebørste under neglene. Derudover er det altid en god idé at tilføre massere af fugt til neglebåndene med negleolie. Et godt tip er eksempelvis at have en negleolie stående ved natbordet, så du husker at få plejet neglene hver aften som en del af din aftenrutine.

Hvordan fjerner man Shellac?

At fjerne shellac er ikke lige så simpelt som at fjerne almindelig neglelak, der ofte begynder at skalle af efter et par dage. Efter to til tre uger vil shellakken begynde at skalle en smule af, men den bedste måde at fjerne lakken er, at besøge din negletekniker, der pakker dine negle ind med folie, vat og shellac-fjerner. Efter cirka ti minutter løsnes lakken, så den langsomt kan blive masseret.

Hvis du selv vil fjerne din shellac, kan du både købe shellac-fjerner, hvor du bruger samme teknik, eller du kan vædde en vatrondel i acetone og placere dem på dine negle ved at pakke hver finger ind i folie – lad det virke i 10-20 minutter. Herefter kan du langsomt massere lakken af. Husk at være nænsom og efterfølgende at pleje med olie på hele neglen.