Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

35-årige Kate Moss brød igennem som model i 1990. Hendes katteagtige øjne og trutmund gør hende til et af de største skønhedsikoner. © Bulls

Mød de største skønhedsikoner

Tendenser kommer og går, klassisk skønhed består. Se nogle af de største skønhedsikoner gennem de sidste 50 år

Trutmund, symmetri og fyldigt hår er nogle af de træk, der kendetegner en klassisk skønhed. Lær tre typer af klassiske skønheder at kende her:

Uskyldig og sexet Kate moss er blevet sammenlignet med en ung Brigitte Bardot flere gange – og ikke uden grund, for Kate Moss er både en af verdens største skønheds- og stilikoner, som franske Brigitte Bardot var det i 1950’erne til 1970’erne. Langt hår i midterskilning, katteagtige øjne og en velformet trutmund kendetegner disse skønheder. Ansigtstrækkene er sarte og feminine, men udtrykket og stilen balancerer mellem uskyldig og sexet. Øjnene sidder langt fra hinanden – et træk som i lighed med symmetri betegner skønhed i mange tilfælde.
Andre skønheder med dette look: sangerinden og skuespillerinden Vanessa Paradis, modellerne Gemma Ward og Lily Donaldson.

Mørk og mystisk Det siges, at blondiner har det sjovere, men hvad betyder det, når den mørke og mystiske skønhed stråler af styrke og selvtillid? Fællestræk for denne type skønheder er tykt blankt hår og kraftige øjenbryn. Den amerikanske supermodel Hilary Rhoda har stor succes, og hun bliver ofte sammenlignet med en ung Brooke Shields. I modsætning til mange af sine kollegaer bevarede Rhoda sine kraftige øjenbryn, da hun startede som model. Et klogt træk, da trenden, som ellers har ligget i dvale siden 1980’erne, er tilbage i stor stil i dag.
Andre skønheder med dette look: Elizabeth Taylor, Cindy Crawford og Audrey Hepburn.

Eksotisk Blandt eksotiske skønheder er blandt andre Sophia Loren, der stod som Brigitte Bardots mørke modsætning i 1950’erne og 1960’erne. Bianca Jagger, der er en anden eksotisk skønhed, var gift med Mick Jagger og var et af 1970’ernes største stilikoner. Hun festede på Studio 54 i New York og var nær ven af Andy Warhol. Nye skud på den eksotiske stjernehimmel er modellen Jourdan Dunn og skuespillerinden Frieda Pinto. Denne gruppe skønheder repræsenterer et herligt miks af nationaliteter, og de står som smukke rollemodeller for kvinder over hele verden.
Andre skønheder med dette look: den danske supermodel Helena Christensen.

Se de smukke kvinder – klik her.