Her står jeg sammen med den karismatiske Mr. Christian Courtin-Clarins,  der er søn af Jaques Courtin-Clarins, manden der i 1954 startede den  franske familievirksomhed Clarins. Clarins ejer Thierry Muglers  dufte og laver dem i tæt ... © costume.dk

På duftrejse med Thierry Mugler

Costumes skønhedsredaktør var med, da den franske designer lancerede sin nye duft i storslåede omgivelser ved Eiffeltårnet i Paris

Jeg er dybt fascineret af den franske designer Thierry Mugler, så da jeg skulle deltage i en stor presseevent ved Eiffeltårnet i Paris for hans første nye dameduft i fem år, var jeg spændt som en bue.

Thierry Mugler havde sin storhed i 1980'erne og 1990'erne, men jeg blev først rigtig betaget af ham, da jeg så en udstilling på Les Arts Decoratifs i Paris, hvor de største franske designere og deres smukke kreationer stod udstillet.
Her opdagede jeg Thierry Muglers tøj for første gang. Jeg har da set hans designs før, men jeg forstod pludselig mandens kultstatus i modebranchen på en helt ny måde. De brede skuldre, den smalle talje og hans sans for drama og at skabe et helt univers omkring sine designs.
Det er da heller ikke underligt, at sangerinden Beyoncé Knowles efter at have set hans designs på en udstilling, valgte en vintage-kjole fra 1987 til coveret af sit album I am Sasha Fierce og fik Thierry Mugler til at skabe 58 outfits til sin tour.

Til pressearrangementet ved Eiffeltårnet var Thierry Mugler også med. Men først genkendte jeg ham slet ikke. Hans smukke ydre fra 1980'erne var byttet ud med en gennempumpet krop og et ansigt, der bar tydelige præg af plastikoperationer. Burlesk-danserinden Dita Von Teese stod ved hans side hele aftenen.

Det er kombinationen mellem salt og sødt, der giver duften Womanity sin unikke fremtoning. Noter fra friske figner giver sødme til de salte noter fra kaviar, der giver duften en kompleks og spændende sammensætning, som ikke er set før. Figentræ og blade, giver duften en frisk og ren bund. Flakonen udstråler noget krigerisk og samtidig noget ultrafeminint, så alt hvad der omhandler denne duft, er mødet mellem kontraster.

Se billeder fra eventen i galleriet til højre.