© Privatfoto

Skønhedsredaktøren: "Denne parfume giver de vildeste komplimenter"

Både mænd og kvinder virker til at blive draget af duften, som skønhedsredaktør Marie Alkestrup køber igen og igen.

Fra Chanel N°5 til Santal 33 fra Le Labo. Det er bare nogle af de parfumeklassikere, der findes ude på skønhedshylderne. Nogle har, som N°5, hele 101 år på bagen, imens andre kun har været her et par årtier.

Det er dog ikke alderen, der skaber en klassiker, men derimod en parfumes evne til at tiltrække og behage, uanset hvilke næsebor som kommer i nærheden af duften. Og for mig er det en ganske ny parfume med kun fire år på bagen, som er blevet en vaskeægte klassiker hjemme i min duftsamling. Jeg køber den igen og igen, både fordi jeg selv slet ikke kan få nok af duften, men også fordi mine omgivelser virker mindst lige så begejstrede som jeg. Så sent som i sidste uge var jeg til event, hvor alle jeg krammede, både mænd og kvinder komplimenterede duften, og to – ikke bare en, men to kvinder, jeg ikke kendte, kom hen til mig, og spurgte, om det mon var mig, der havde den gode parfume på. Det bekræftede mig bare endnu en gang i, at denne her parfume altså er en lille smule som magi på flakon.

Parfume
© Byredo

Parfumen, jeg køber igen og igen, er Byredos Lil fleur. Duften er ifølge Byredos grundlægger Ben Gorham en fortolkning af den spirende og nogle gange famlende fornemmelse, der hører teenageårene til. Og jeg er vist ikke den eneste, som teenagecrusher på den bittersøde duft, da jeg aldrig før har fået så mange komplimenter for en parfume – fra både kvinder og mænd. Og det bliver ved nu her fire år efter, at duften første gang blev lanceret – og jeg har nu selv købt den seks gange på trods af dens høje pris, hvilket jeg har i sinde at blive med.

BYREDO
Lil fleur 50 ml
1.077 kr.