Sundhedsboost dit efterår

Skru op for energien, når mørket kommer, og nyd årstiden med god træning, lækker mad og lidt velfortjent forkælelse

© costume.dk
1 / 8

Sjov svedning

Når det er sjovt at træne, er det nemmere at komme afsted. Prøv akroyoga - en ny form for yoga, der udføres to og to sammen. Det er i højere grad legende styrketræning end faktisk yoga. Det handler om at få hinanden til at flyve, lave skøre stillinger og have det sjovt sammen.

Eller hvad med yolates? Det er en sammenblanding af teknikker fra yoga, pilates og dans, hvor du arbejder hele kroppen igennem med masser af bevægelse uden lange, komplicerede koreografier. Lær akroyoga at kende hos Streetyoga.dk, og læs mere om yolates hos Mikimiki.dk.

2 / 8

Sunde snacks

Ikke et ord om nye superfoods, du ikke kan leve uden, men derimod lidt om at fylde så meget næring ind i din daglige kost som muligt. Jo mere næring, jo mere mæt føler du dig, og jo mindre spiser du i alt. Altså ikke noget med at snacke dig hyggetyk under vintersweateren. Fyld gerne snackposen op med multebær, paranødder og tørret kokos i stedet for flerfarvet vingummi, og boost dine smoothies og gryderetter med fiber og protein, der holder dig mæt. Prøv for eksempel baobabpulver fra det afrikanske kæmpetræs frugter - de er spækket med B- og C-vitamin, kalk og jern.

Baobabpulver, Superfruit 149 kr.

3 / 8

Forkælelse

Sundhed er ikke kun rigtig kost og motion. Det er også forkælelse og ro og afslapning. Giv dig selv to timer i total forkælelse med en ansigtsbehandling eller en massage. Gerne en, der giver dit nervesystem ro og får dig til at slappe af. Sådan en behandling kan du få i Palma Spa i København. Her får du skræddersyet en ansigtsbehandling eller massage, der passer præcis til din tilstand og dine behov - inklusive helt blid kraniosakral massage, der hjælper på stress, fordøjelsesproblemer og hovedpine. Luksus. Priser fra 675 kr.

Aromaspray, Aveda 358 kr. pr. stk. De skønne mists indgår altid i behandlingerne hos Palma Spa som en velduftende rumspray.

4 / 8

Udstyrs-optur

Det hjælper faktisk også at købe sig sundere. Eller. Det er i hvert fald god motivation. Køb et par nye træningsbukser, løbesko eller en sjov gadget - alle kneb gælder, når træningen skal prioriteres i kulden. Måske gør en sej bæltetaske til telefon, nøgler og småpenge det sjovere at gå fra maskine til maskine i centret. Og så kan den jo også bruges, når du ikke er til træning.

5 / 8

Duft dig glad

Vi er måske lidt duftforskrækkede her i Danmark, og det er synd, for der er masser af velvære at hente i de (rigtige) dufte. Aromaterapi med duftlys eller diffuser er ikke bare hokuspokus. De æteriske olier frigives i luften, hvor du så indånder dem. Vælg en duft, du umiddelbart føler dig tiltrukket af - det er som regel det, din krop har brug for. Vælg de naturlige versioner med ægte æteriske olier. De virker ikke hovedpinefremkaldende eller overvældende.

Relax room fragrance, Aromatherapy Associates 495 kr. for difuseren og 235 kr. for olien.

6 / 8

Tough træning

Har du brug for at prøve kræfter med noget andet end de sædvanlige holdklasser i fitnesscentret, og bliver Crossfit for drenget, skal du prøve det amerikanske koncept Boogie Box Fitness. Det er en kombination af kondition-, styrke- og dansetræning, der bruger elementer fra oldschool udholdenhedsøvelser, kampsport, hiphopdans og vægttræning i en meget effektiv træningstime. Konceptet er blevet undersøgt på flere ameri- kanske universiteter, og du forbrænder op til 1.100 kalorier i timen. Det er ret meget. Konceptet er helt nyt i Danmark, men Mette Tøttrup og Yvonne Alonso, der har hentet træningsformen hertil, er meget forvent- ningsfulde. Læs mere på Bbxfitness.dk.

7 / 8

Læs dig sund

Stress af med en god bog og en varm kop te. Læs om yoga, eller køb en ny kogebog

Yoga af Sisse Siegumfeldt, Gyldendal 15 minutters yogaprogrammer, du kan lave derhjemme. Det stresser af, booster energien og holder din krop glad. Bogen koster 250 kroner.

42 raw af Caroline Fibæk og Jesper Rydahl, People’s Press Rawfoodopskrifter inspireret af den første rawfood-café i Danmark. Proppet med lækkerier, kager og snacks, du kan supplere bøffen med. Bogen koster 300 kroner.

8 / 8

Vintervitaminer

Småsløj, snottet og skrantende? Nej tak. Supplér din friske mad og daglige vitaminpille med et par gode vintervitaminer, der holder dit immunforsvar stærkt:

• C-vitamin kan hindre virus i at sprede sig, så fyld din kost godt op med farvestrålende frugter og grøntsager - specielt citrusfrugter indeholder meget C-vitamin.

• D-vitamin er vigtigt for, at immunforsvaret fungerer optimalt. Den bedste kilde til D-vitamin er sollys, men den kan være svær at få nok af om vinteren, så tag et tilskud.

• Zink er et vigtigt spormineral med antioxidanter og virushæmmende effekt.