Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skærmbillede-2020-11-24-kl.-10.02.42 © Darcy's Kaffe

Københavns hyggeligste kaffebarer

København er propfyldt med kaffeelskere, og heldigvis findes der også mange kaffebarer. Vi har samlet de hyggeligste af slagsen fra Østerbro til Vesterbro, så der skal nok være en enkelt eller to i nærheden af dig.

I Danmark er vi i særdeleshed kendt for vores udvalg af gastronomiske og kulinariske tilbud, og derfor har vi alene i København også et stort udvalg af lækre brunchsteder, vinbarer og pizzeriaer, som dagligt er velbesøgt. Men et andet område, som vi i Danmark også er meget anerkendte for, er vores kaffe og kaffekultur.

Kaffebar og kaffekultur

Kaffebarer, kendetegnet ved primært at slå sig fast på udskænkning af kaffe og derfor begrænset bespisning, popper op på stribe herhjemme. En stor del af danskernes indtag ude for hjemmet foregår faktisk på kaffebarer, hvor vi gerne besøger den lokale kaffebar for at indtage vores morgenkaffe eller mødes på en kaffebar med vores venner i stedet for selv at brygge kaffen derhjemme. Kaffebarerne vinder endda ofte over kaffen derhjemme på trods af, at mange af os investerer i baristakaffe-maskiner, Aeropress-maskiner, stempelkaffekander, V60 og andre kaffe-gadgets til hjemmet.

Kaffebarer i København

Der findes gode kaffebarer med entusiastiske baristaer rundt omkring i hele Danmark. Vi her samlet de hyggeligste af slagsen i København på henholdsvis Vesterbro, Nørrebro, Østerbro og Frederiksberg, så mon ikke der er en kaffebar tæt på dig.

Kaffebarer Vesterbro

S9I3529-2-1 © Jon Norstrøm

Central Hotel & Café

Du troede måske, du kendte alle kaffebarerne og caféerne i Værnedamsvej-kvarteret, men denne lille og gemte perle er muligvis en undtagelse. Stedet er meget småt, og der er ikke plads til mere end et par få siddende gæster, men heldigvis er siddepladserne uden for i bedste fortorvs-café-stemning bestemt også et besøg værd – hvis du altså kan få plads for alle de lokale stamgæster, der dagligt besøger den charmerende fransk-inspirerede perle og hellere end gerne optager de eftertragtede pladser uden for. Caféen har endda også det hyggeligste lille to-go vindue, hvor du kan snuppe din morgenkaffe på vej til arbejde eller til en gåtur.

Adresse: Tullinsgade 1, 1618 København V
Læs mere her.

Kaffebar Vesterbro hyggelig Enghave Kaffe © Stephanie Pabotoy

Enghave Kaffe

I et hjørne på Enghave Plads finder du under de stribede markiser kaffebaren Enghave Kaffe, som er velbesøgt lige fra de åbner i hverdagene 7.30, hvor mange kommer og drikker morgenkaffen og spiser en bolle med vesterhavsost. Hvis du kan få fat i en plads på bænkene lige ude foran kaffebaren, kan du følge med Enghave Plads’ pulserende, men hyggelige morgentrafik, og ellers indbyder de rustikke og hyggelige lokaler til en stille og rolig morgenstund.

Adresse: Enghave Pl. 3, stuen th, 1670 København V
Læs mere her.

Rist Kaffebar Vesterbro hyggelig Værnedamsvej © Rist Kaffebar

Rist Kaffebar

Endnu en lokation i Værnedamsvej-kvarteret er på listen, kaffebaren Rist er nemlig et af de hyggeligste (og måske mindste) steder at indtage sin kaffe på Vesterbro. Ikke nok med at kaffen er god, det er betjeningen også, og stedets intime og afslappede rammer inviterer til arbejdsdage i kaffebaren, hvor du med fordel kan stille morgen- eller frokostsulten med en af deres lækre boller. Som prikken over i’et kan du købe det fine keramik, som kaffebaren bruger, med hjem.

Adresse: Værnedamsvej 4, B, 1619 København V
Læs mere her.

Kaffebarer Frederiksberg

Kaffebar Frederiksberg hyggelig © Den Go'e Kaffebar

Den Go’e Kaffebar

Den lille blå kaffebar i hjertet af Frederiksberg er nok et af de hyggeligste steder på den befærdede hovedgade Frederiksberg Allé – endda måske på hele Frederiksberg, og stedet lader sig ikke mærke af trafikken, der suser forbi. Både inde og ude er den uformelle og afslappede stemning ikke til at undgå. Menukortet er også værd at nævne, det er enkelt, lækkert og kvaliteten er i top. Så kort og godt: Du må ikke gå glip af et besøg på denne hyggelige kaffebar.

Adresse: Frederiksberg Allé 42a, st tv, 1820 Frederiksberg C
Læs mere her.

Henckell Kaffebar Frederiksberg Gammel Kongevej © Jakob Stelzig

Henckell kaffebar

Kaffebaren Henckell ser måske ikke ud af meget ude fra, men på din jagt efter god kaffe og hyggelig stemning på Gammel Kongevej må du ikke gå forbi uden at aflægge et visit. Stedet forsyner dagligt kaffetrængende fra nær og fjern – og vigtigst af alt lokale, hvis blåtstempling af kaffebaren ikke rammer en meter forbi. Kaffen og et dertilhørende morgenkomplet bør være starten på enhver morgenstund.

Adresse: Gammel Kongevej 108, 1850 Frederiksberg C
Læs mere her.

Kaffebar Frederiksberg © Shabaz

Kaffebaren Shabaz Bülowsvej

Shabaz finder du flere steder i byen, men den måske hyggeligste af kaffebarerne er placeret på Frederiksberg. Stedet er oplagt til et par timers arbejde, du kan nemlig fint tillade dig at købe kaffe nummer to, kaffebarens kaffepriser er forholdsvis rimelige. Du kan også få dig et lækkert og sundt måltid, når sulten kommer snigende.

Adresse: Bülowsvej 40, 1870 Frederiksberg C
Læs mere her.

Kaffebarer Nørrebro

Arrebo kaffebar Nørrebro hyggelig © @ilostmyadam

Kaffebaren Arrebo

Arrebo ligger i hjertet af Nørrebro og forsyner en stor del af de lokale beboere med kaffe på daglig basis. Kaffebaren emmer af hjemlig og meget afslappet stemning, så tag gerne strikketøjet eller bogen med eller lån et spil kort dernede, tablets og andre devices er nemlig ikke velkomne. Og så kan du også med fordel forsøde dit besøg med kaffe eller bagværk, alt på menukortet er mere end godkendt.

Adresse: Midgårdsgade 1, 2200 København N
Læs mere her.

Kaffebar Nørrebro hyggelig god kaffe © Darcy's Kaffe

Darcy’s Kaffe

Hos kaffebaren, der startede i en kælder på Blågårdsgade og nu befinder sig i det hyggelige kvarter omkring Rantzausgade, er kaffe ikke for sjov, men heller ikke for de få. Selvom de dygtige medarbejdere bag kaffebaren virkelig ved, hvad de snakker om og laver en formidabel kop kaffe, er der ingen højtidelighed over de sorte bønner, så det er mere end i orden at bestille en af deres theer, for eksempel chai. Du bør bestemt aflægge kaffebaren et visit, men hav god tid, den hyggelige indretning med planter og gamle træmøbler giver dig lyst til at blive hængende.

Adresse: Rantzausgade 2, 2200 København N
Læs mere her.

Minas Nørrebro kaffebar © Minas Kaffebar

Minas Kaffebar

Hvis du slentrer ned ad Nørrebrogade, vil du ikke være et sekund i tvivl om, hvornår du passerer Minas Kaffebar, stedet er altid propfyldt såvel inde som ude – og særligt på lunere dage. Stemningen er altid i top, og kaffen er både god og forholdsvis billig, du kan få din favoritkaffe for blot 20 kroner hos kaffebaren. Minas er en sikker vinder, når du er på jagt efter morgenkaffen, og ligeledes om aftenen, når du er på jagt efter festlig stemning og et godt glas (natur)vin.

Adresse: Nørrebrogade 72, 2200 København N
Læs mere her.

Kaffebarer Østerbro

At the counter kaffebar Østerbro © @staregold

Kaffebaren At the counter

Kaffebaren, der forhandler bagværk fra det populære bageri Juno, er selvfølgelig også en af de bedste kaffebarer på Østerbro. Trods kaffebarens minimalistiske interiør er stedet meget hyggeligt på grund af de små og intime rammer, hvilket også kan skabe en del kø i særligt weekenderne. Men oplevelsen er bestemt ventetiden efter en siddeplads værd, kvaliteten er nemlig i top både på kaffe- og på brødfronten.

Adresse: Randersgade 45, kld. tv, 2100 København Ø
Læs mere her.

Kaffebar Østerbro hyggelig god kaffe © Mokkariet x Monti

Kaffebaren Mokkariet x Monti

Mokkariet ligger flere steder i byen, men kaffebaren på Østerbro med det gamle og charmerende interiør er nok den hyggeligste. Stedets afslappede atmosfære kan næsten ikke undgå at ramme dig, lige så snart du træder ind på kaffebaren, og derfor er det også et oplagt sted til en stille og rolig kaffepause. Derudover er kaffen, de serverer, upåklagelig, og det samme er de hjemmebagte boller og andet bagværk, der laves i søsterkaffebaren på Nørrebro. Alt i alt er kvaliteten er i top, og kaffebaren rammer i den grad essensen af hygge.

Adresse: Odensegade 3, 2100 København Ø
Læs mere her.

Kaffebarer hyggelig Østerbro © Original Coffee

Original Coffee Nordre Frihavnsgade

Original Coffee er velkendt blandt de fleste, men det gør ikke kaffebaren på Østerbro mindre hyggelig. Den lille kaffebar kan ikke rumme mange, men stemningen er behagelig, og særligt morgenstunderne er eftertragtede i kaffebaren. Hos Original Coffee serverer de udsøgt kaffe, hvor man i den grad kan mærke passionen og engagementet bag de gyldne bønner. Du kan selvfølgelig også købe bønnerne med hjem, og det dygtige personale guider gerne til netop de bønner, der passer til din smag.

Adresse: Nordre Frihavnsgade 2, 2100 København Ø
Læs mere her.