6 tips til et gladere liv

Det kan være svært at holde humøret oppe i en travl hverdag. Få her 6 tips, der udskiller endorfiner i din hjerne – og bliv gladere lige nu

25. november 2015 af Amalie H. Bendixen

Det er dejligt, at gøre andre glade – men den vigtigste forudsætning for dét er, at du selv er glad. En glad hverdag betyder ikke bare, at du fodrer din hjerne med dine yndlingskulhydrater eller har fået nok søvn.

Der er nemlig flere ting, der er afgørende for en god hverdag – og derfor giver vi dig seks tips, som udløser endorfiner og andre stoffer i kroppen, til et gladere liv.

1. // DYRK MOTION

Jo hårdere du træner, jo flere endorfiner skabes der i kroppen. Men uanset hvilken form for træning, du dyrker, skabes der automatisk en følelse af glæde i kroppen. Det er dog bare vigtigt, at du bliver ved i mere end en halv time, for det er først derefter, det kan mærkes.

Hvis du vil føle dig ekstra glad, skal du træne udendørs, for der er effekten nemlig endnu kraftigere.

2. // LYT TIL GOD MUSIK

Studier har vist, at god musik også skaber endorfiner i kroppen. Instrumental og klassisk musik har vist sig at virke bedst, men det vigtigste er egentlig, at det er din yndlingsmusik. Så om du er til hård rock, blød pop eller lækker jazz, så kan en halv times musik få dig til at slappe rigtig godt af.

3. // SPIS KRYDRET MAD

Med stærke krydderier, kan du fakitsk snyde til hjerne til at udskille endorfiner. Kroppen tror nemlig, at munden er ramt af en smertefuld sygdom, og derfor udskiller den endorfiner for at mindske udbehageligheden for dig. 

Chili er en af de stærkeste og mest effektive måder, at tvinge kroppen til at udskille endorfiner.

Psst ... Få opskriften på kryderede grøntsagsbøffer her.

4. // GÅ UD I SOLEN

De fleste kan mærke, at når man træder ud i solen, bliver man hurtigt glad. Det hænger sammen med, at kroppen frigiver endorfiner efter bare en halv time i solen. Men husk nu ikke at opholde dig for meget i solen – for nok udskiller det endorfiner, men det er også både rynke- og kræftfremkaldende.

5. // SLAP AF MED AKUPUNKTUR

Når akupunkturnålen stikkes ind i huden, øger det mængden af endorfiner i den såkaldte smerteport. Endorfinerne lukker nemlig for smerteporten, så man ikke mærker smerterne så meget.

6. // DYRK DET GODE GRIN

Latter er det allerbedste mod stress – både fysisk og psykisk. Det virker forløsende, hvis man er anspændt, og ofte får meget mere overskud, når man griner.

Måske er du interesseret i ...

Seneste