Bliv meget klogere på Palæo

Costume.dk har interviewet manden bag Palæo om, hvorfor vi burde spise mere af den sunde mad, og hvordan du nemmest kommer igang

Palæo er de sidste par år gået fra at være en trend til at blive en hel livsstil, som har vundet indpas hos rigtig mange danskere. En af de førende forhandlere af Palæo i Danmark er Palæo Primal Gastronomi, og du kan finde den lækre palæo-mad i deres restauranter og i butikskæden 7/11.

Vi har interviewet manden bag Palæo Primal Gastronomi, 29-årige Peter Emil Nielsen, for at høre, hvorfor han netop finder Palæo så interessant.

Hvordan kom du på idéen til at starte Palæo Primal Gastronomi?

“Det hele startede med en irritation over, at man ikke kunne få sundt mad hurtigt med mindre, at det var kedeligt, eller at man skulle pille alt muligt ud af sin mad og vente i 30-45 minutter på en café for at få den sunde mad.”

Manden bag Palæo Primal Gastronomi, 29-årige Peter Emil Nielsen

Hvilke helbredsmæssige fordele er der ved at følge en Palæo-kost?

“For mig handler det om at spise, hvad ens krop har bedst af. Jeg ved, hvordan min krop reagerer, når jeg spiser hvede og meget stivelsesholdig mad, ligeså ved jeg, hvordan kroppen har det, når jeg undgår det. Længere er den faktisk ikke. Men med det sagt, så er jeg ikke religiøs omkring, hvad jeg spiser. Elsker god vin til maden i weekenderne, og jeg spiser alt, der bliver serveret for mig, når jeg er ude. Som de siger 80/20.”

Hvordan kommer man lettest igang med at følge en palæo-kost?

“For mange kan det måske lyde skræmmende eller uoverskueligt at hoppe ud i en hverdag, hvor Palæo er på menuen morgen, middag og aften. Det smukke ved Palæo er, at det er helt almindelig mad som alle spiser i forvejen. Man undgår bare få ting som sukker, brød og pasta. Det er ikke så svært, hvis man bare holder igen med at købe disse få varer med hjem fra supermarkedet, fordi så spiser man det sjovt nok heller ikke derhjemme”

Hvad er din palæo-livret, som du synes, alle burde smage?

“Min yndlingsret er vores Bolo, som består af grøntsagsspaghetti med krydret kødsovs der er toppet med saltede mandler, parmesan og chili. Inden længe lancerer vi et nye menukort med nye retter og en helt ny kategori, og det ser jeg meget frem til!”

Peter Emil Nielsens yndlingsret Bolo, som består af grøntsagsspaghetti med krydret kødsovs der er toppet med saltede mandler, parmesan & chili / Foto: Palæo Primal Gastronomi

Palæo er på rekordtid blevet allemandseje, blandt andet på grund af et stort sortiment i 7-eleven, hvordan føles det?

“Jeg er ufattelig stolt over, hvad vi har opnået på få år. Jeg er meget heldig, at jeg er omringet af ambitiøse ansatte, som synes, det er fedt at give den gas. Det er en team-indsats, og de burde alle være stolte! Mit hold på mit HQ arbejder vanvittig hårdt, og mine ansatte i butikkerne gør det så godt. Det er en fornøjelse at se."

Bliver man rig af at lave Palæo?

“Haha, det ville da være dejligt, hvis det skete en dag. Nu må vi se, latterligt store drømme og ambitioner skal nok holde mig kørende."

**[GÅ IKKE GLIP AF NOGET!]( https://costume.dk/panels/nyhedsbrev {"target":"_blank"})**