© Wenn.com

Costume tester: Udrensende cupping-behandling

Cupping er en af de behandlinger, der er blevet mere og mere populær. Vi har testet den såkaldte detox sugekopsbehandling

11. februar 2018 af Amira Høg Daimar

Når du hører ordet ‘udrensning’, tænker du formentlig på juicekure, te, kosttilskud og andre hjælpemidler, der virker indefra. Men det er ikke de eneste former for udrensning, der findes.

Costume lagde vejen forbi klinikken Nui for at teste cupping – en udrensende behandling, der laves uden på kroppen.

Hvad er cupping? 


Cupping går også under navnene sugekopterapi, bindevævsmassage og detox sugekopsbehandling. Behandlingen udføres nemlig ved, at en sugekop sættes på huden for at skabe et undertryk, hvilket øger blodcirkulationen, opløser spændinger og renser bindevævet for affaldsstoffer.

Hvordan foregår det?

Forud for behandlingen skal du tage stilling til, hvad du gerne vil have ud af den. Vil du have bugt med spændinger i nakken, problemer med knæet, slidgligt, appelsinhud eller skal behandlingens primære formål være udrensning? Alle former for cupping-behandling udføres med sugekopper, men hvor de bruges og hvor store de er, afhænger af formålet.

Vi testede en udrensende cupping-behandling. Behandlingen foregår på en briks og indledes med, at huden mættes i olie. Det er derfor en god idé at tage noget undertøj på, du ikke er for øm over. Herefter lokaliseres de steder på kroppen, hvor affaldsstoffer har ophobet sig i bindevævet. Man mærker med det samme, at de pågældende områder er meget ømmere end resten af kroppen, og det drejede sig blandt andet om læggene og underarmene.

Når de udsatte områder er fundet, glides en såkaldt gua sha (et traditionelt kinesisk redskab) i Bian-sten henover for at sætte gang i blodcirkulationen. Herefter påføres sugekopper i forskellige størrelser og skaber det undertryk, der virker afgiftende.

Havde behandlingen en effekt?

Det korte svar er ja. Cupping-behandlingen indfrier forventningerne og virker stærkt afgiftende. Forbered dig derfor på lidt flere toiletbesøg den efterfølgende dag – nøjagtigt som havde du været på en juicekur eller drukket en kop udrensende te aftenen forinden.
Cupping skulle eftersigende også være effektivt i kampen mod appelsinhud, dog kræver det flere behandlinger, før man kan se resultater i den forbindelse.

Er der andet, jeg skal vide?

Cupping er effektivt, men det kan mærkes. Den indledende del med gua sha'en er ikke behageligt, men eftersigende gør det mest ondt første gang. Hvad angår selve sugekopperne mærker man dog ikke andet end suget.

Vil du også prøve en cupping-behandling kan du bestille tid på Nuicph.dk, hvor du også kan læse endnu mere om cupping.

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste