© Anna Stokland / Pexels.com

De eneste vitaminer, du skal tage

Der findes et hav af gode kosttilskud, men det er kun to vitaminer, som ikke kan dækkes igennem din kost

Søvn, motion og afbalanceret kost er vejen til en sund hverdag, men hvis du ønsker at optimere din sundhed yderligere, kan du supplere med kosttilskud.

Udbudet af kosttilskud er større end nogensinde, og de er langt fra alle lige nødvendige. Sørger du for at spise varieret, kan kroppens behov for vitaminer og mineraler nemlig dækkes igennem kosten – på nær disse to.

Ifølge en artikel på Businessinsider.com er D-vitamin og zink stort set de eneste to tilskud, som kan være svære enten selv at danne eller få nok af igennem kosten.

D-vitamin

Om sommeren får de fleste af os rigeligt D-vitamin takket være solens stråler, der hjælper til at danne det i vores krop. D-vitamin hjælper blandt andet til at absorbere kalcium, som styrker vores knogler. Mangel på D-vitamin kan blandt andet vise sig som en følelse af træthed i knoglerne og manglende energi. Ifølge Sundhed.dk får vi danskere generelt ikke nok D-vitamin igennem kosten, og det er derfor et nyttigt supplement til din daglige kost, navnligt i vinterhalvåret.

Zink

Hvis du har problemer med huden eller ofte er forkølet, kan zink være løsningen. Ifølgeforskning fra 2011, har zink som kosttilskud nemlig en effekt på varigheden af din forkølelse. Forskningsprojektet konkluderede, at de testpersoner, som havde taget zink, både fik nedsat sygdomssymptomerne og varigheden af deres forkølelse.