© Wenn.com

De overraskende ulemper ved at være smuk

Et godt udseende kan få dig langt i livet, men der er også en bagside af medaljen. Ny forskning peger på de mange ulemper ved skønhed

Kan man være for smuk?

Det er næppe et kontroversielt udsagn at påstå, at de fleste nærer et ønske om at være smukkere – og vi har en milliardindustri inden for skønhed og kosmetik, der beviser det samme.

Men ifølge ny forskning, er der store ulemper ved at være smuk. Det virker måske ulogisk, men det er sandt.

Lisa Slattery Walker og Tonya Frevert er begge psykologer ved University of North Carolina, og de har samlet adskillige års forskning og delt deres resultater med BBC.

Forskningen peger på, at selvom der er store fordele ved at være attraktiv, er der lige så store ulemper – særligt for kvinder.

Lad os starte på arbejdspladsen. Mens attraktive mænd ofte betragtes som bedre ledere, er situationen lige modsat for smukke kvinder, der som regel forbigås ved forfremmelser på grund af kønsdiskriminerende forudindtagelser.

Mest foruroligende er den del af forskningen, som påviser, at læger er mindre tilbøjelige til at tage smukke patienter seriøst, på grund af en ubevidst sammenhæng mellem sundhed og et godt udseende. Selv attraktive mennesker med smerter modtager dårligere behandling.

Sidst er Walker og Freverts mest paradoksale fund, der konkluderer, at smukke mennesker ofte er ensomme. Selvom folk drages mod attraktive personer, har de også en tendens til at holde en vis afstand.

“Et attraktivt udseende kan synes at give mere magt og plads, men til gengæld kan det gøre, at andre føler, at de ikke kan nærme sig personen,” siger Frevert.

Det samme gælder også i forbindelse med onlinedating, da undersøgelser viser, at folk med fejlfrie profilbilleder får færre dates end dem med et sjovt eller skævt billede. Sandsynligvis, fordi deres mere gennemsnitlige modstykker synes mindre skræmmende.

Konklusionen? Der er mange fordele ved skønhed, men der er bestemt også en bagside af medaljen.