Derfor er chokolade sundt for dig

Chokolade er ikke bare lækkert: Ny hjerneforskning viser, at chokolade også er godt for helbredet

Der forskes heftigt i chokolade i disse år. Det er som om, at videnskaben har fundet ud af, at noget der smager så godt, også må være godt for noget.

Flere og flere videnskabelige undersøgelser peger faktisk også på, at chokolade er godt for hjernen.

Psst ... Se opskriften på chokoladekage med pastinak, som både er nærende og lækker

En undersøgelse fra Syracuse University viste, at de personer, der som et led i et forsøg indtog chokolade, scorede højere i tests for hjernerelateret performance, end personer der ikke havde havde spist chokokolade.

En beslægtet undersøgelse fra Institute for Health på University of South Australia peger på, at folk der jævnligt spiser chokolade, klarer sig påfaldende bedre i kognitive test, end folk der sjældent spiser chokolade.

De enkelte undersøgelser er i sig selv ikke et bevis på, at chokolade er god for kvaliteten af hjerneaktiviteten. Det er dog tankevækkende, at flere og flere undersøgelser peger i netop denne retning.

Hvis man kombinerer disse resultater med videnskabelige undersøgelser, der forsker i diæter og overvægtighed, så er den overraskende konklusion, at man faktisk både kan tabe sig og stimulere sin hjerneaktivitet ved at spise chokolade på ét bestemt tidspunkt af dagen.

Et studie fra Tel Avivs Universitet har nemlig vist, at det fremmer vægttab, hvis man begynder dagen med et større måltid fuld af kulhydrat og protein. Det reducerer nemlig behovet og hangen til at overspise resten af dagen.

Hvis man kombinerer dette med chokoladens evne til at vække hjernen til live og give den et boost, så er sagen klar: En chokoladekage eller andre chokoladefristelser kan meget vel være den bedste, sundeste og mest slankende måde at starte dagen på!