beyonce gør det sund at høre musik
© Wenn.com

Derfor er det sundt at høre Beyoncé

Mangler du (endnu) en god grund til at høre dine yndlingstoner fra Beyoncé? Så skal du læse med her

Synger du højt i badet og skruer ekstra op for lyden, når de spiller dine favoritsange i radioen? Bliv endelig ved med det.

Ny forskning viser, at det er sundt at lytte til din yndlingsmusik, så du skal hellere høre Beyoncé en gang for meget, end en gang for lidt.

Dine yndlingsnumre udløser dopamin

Det nye forskningsprojekt, der er udgivet i Proceedings of the National Academy of Sciences, konkluderer, at der udløses dopamin, når vi hører vores yndlingssange. Dopamin er en neurotransmitter, som blandt andet er afgørende for, at vi føler velvære.

Hidtil har der ikke eksisteret tiltrækkelige beviser for, at dopamin bliver udløst ved glæden over at høre musik, men det har den nye undersøgelse lavet om på:

“Undesøgelsen viser for første gang, hvordan dopamin spiller en rolle i nydelsen af musik og i motivationen for at lytte til det: At nyde et stykke musik, at opleve nydelse fra det, trangen til at lytte til det igen og igen og at være villig til at bruge penge på det, afhænger overvejende af den dopamin, som bliver udløst i vores synapser,” forklarer en af forskerne bag, Laura Ferreri til Psypost.org.

Om undersøgelsen

I alt 27 deltog i forskningsprojektet, og hver deltager fik enten et dopaminfremmende eller dopaminhæmmende middel, før de skulle lytte til en sang. Undersøgelsen viste, at deltagerne ikke kunne nyde musikken, når deres dopaminudløsning blev hæmmet, og modsat havde nemmere ved at finde glæde ved musikken, når dopaminudløsningen blev hjulpet på vej.

“At lytte til den musik du elsker, vil få din hjerne til at udløse mere dopamin, hvilket er en afgørende neurotransmitter for menneskers følesmæssige og kognitive funktion,” forklarer Laura Ferreri.

Værsgo' – nu har du videnskabeligt belæg for at skrue helt op for Drunk in Love.