Det skal du sige nej til, hvis du vil have smuk hud

Huden er kroppens største organ, og derfor handler det om simple sunde hverdagsvalg, hvis du vil passe godt på den – hele livet.

Det kan måske lyde negativt, at der en række ting, du skal sige NEJ til, men når det handler om at skåne din hud, kan det være både positivt og nødvendigt. Sig især nej til disse ting, hvis du vil vise din hud, at du elsker den:

  • Lange bade

Det kan være super fristende at blive stående under den varme bruser – især i den kolde vintertid. Men varmt vand udtørrer huden, fordi den meget hurtigt opløser hudens naturligt beskyttende fedtlag. Jo mere tør din hud er, desto større er risikoen for at få eksem eller andre hudlidelser.

  • At skrubbe med håndklædet

Dup kroppen tør, når du har været i bad. Dermed skåner du huden for unødvendig irritation og ved at slutte af med en god creme, hjælper du huden med at bevare fugten.

  • Ikke at passe godt på dine hænder

En god håndhygiejne er naturligvis essentiel, men gå altid efter milde sæbeprodukter, da håndvask kan fjerne hudens naturlige fugtbarriere, der beskytter mod irritation.

En mild håndsæbe fra Neutral, der er pH-neutral for huden, men efterlader hænderne helt rene. Produktet indeholder 0 % parfume, 0 % farvestoffer, 0 % parabener og er blevet dermatologisk testet og godkendt.

  • At springe over, hvor gærdet er lavest

Kan du finde på at hoppe i seng uden at have fjernet din makeup? Sig nej til dårlige beauty-vaner. Rens og fugt huden morgen og aften med skånsomme og plejende produkter.

Ansigtsvask fra Neutral, der fjerner snavs og makeup og hjælper med at forhindre og beskytte mod irritationer // Ansigtscreme fra Neutral, der er mild nok til sensitiv hud og kan bruges både dag og nat for et fugtboost. Begge produkter indeholder 0 % parfume, 0 % farvestoffer og er blevet dermatologisk testet og godkendt

  • For lidt vand

Drik rigeligt med vand. Vand har en stor indvirkning på din huds væskebalance – og er nødvendig for at holde den spændstig. Det er meget individuelt, hvor meget vand du skal drikke, men som tommelfingerregel bør du mindst drikke 1,5 liter vand dagligt.

  • Farve og parfume

Styr så vidt muligt udenom rense- og plejeprodukter, der indeholder farve og parfume. Gå efter produkter, der er godkendte i samarbejde med Astma – Allergi Danmark, så du minimerer riskoen for at udvikle hudirritationer som allergi.

Parfumefri gel til kroppen fra Neutral uden parfume og farvestoffer, der er skånsom nok til daglig brug // Antiperspirant fra Neutral med 0 % parfume, 0 % farvestoffer og 0 % parabener, der holder selv sensitiv hud frisk og svedbeskyttet. Begge produkter er blevet dermatologisk testet og godkendt.

  • Solens ultraviolette stråler

Brug max 15 minutter i direkte sol om dagen. I små doser nærer den, men ultraviolette stråler kan skade dit væv og medføre forbrændinger, tidlig aldring af huden eller kræft. Sig derfor især nej til solen mellem 12-15:00 – især ved vandet eller i sneen, der reflekterer lyset. Og beskyt huden med solcreme, påklædning og skygge.

Neutral har altid sagt nej

Neutral har i mere end 30 år kæmpet for at fjerne unødvendige tilsætningsstoffer fra danskernes hverdag. Neutral siger nej til parfume og farvestoffer, der kan øge risikoen for allergi eller skade din hud. Med kampagnen #PowerOfNo, vil Neutral gerne være med til at gøre nej’et til noget positivt, der kan åbne op for de rigtige ja’er. For et nej til det du ikke behøver, er i virkeligheden et ja til det, der betyder noget.

Tip! Få flere råd til smuk og sund hud på Neutral.dk.

Kilder: Neutral, Cancer.dk