Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Foto: Glamour Italia

Er sukker skadeligt for huden?

At sukker skader huden er en af de allerstørste skønhedsmyter, men er det egentlig sandt? Få svaret her

Der findes et hav af skønhedsmyter, såsom at danskvand er skadeligt for tænderne og at juice med frugtkød er sundere.

Nogle af myterne er sande – andre er ikke. Men hvad er egentligt tilfældet, når det kommer til udsagnet om, at sukker er skadeligt for huden?

Skønhedseksperten Ole Henriksen bandlyser sukker, da det ifølge ham giver smukkere hud at stille lysten til søde sager med sukker fra frugter og bær.

Psst ... Sådan går du dig fri fra stress

Den svenske læge Helena Nyblom anser sukker som en af de værste skurke til at ælde os før tid. Hvis du spiser en sukkerholdig kost medfører det blandt andet, at sukkeret binder sig til hudens støttevæv, kollagen, og nedbryder det, så du bliver rynket. Det er i stedet fordelagtigt at gå efter mad, der udretter mirakler for din hud.

Psst ... 6 sikre råd om mad og psyke

At sukker er skadeligt for huden mener også dermatolog Janne Toubourg fra Ciconia Århus Privathospital. Hun nævner blandt andet en undersøgelse, der viser, at et højere indtag af C-vitamin og et lavere indtag af sukker og fedt giver huden et yngre udseende og giver glød til ansigtet.

Bestil I FORM nu og få et lækkert, nyt træningssæt fra Kari Traa med i købet til en MEGET nedsat pris. Se mere her.

Mere om Sundhed? Få Costumes nyhedsbrev