I denne alder sover du dårligst

Lider du også af søvnbesvær? En ny undersøgelse kortlægger danskernes søvnvaner

© Getty Images
1 / 1

Søvn er et af de emner, der hyppigst bliver studeret, og du har nok hørt, at vaner som koffeinindtag, skærmlys før sengtid og at snooze din alarm kan påvirke søvnen negativt.

Nu peger en ny undersøgelse baseret på svar fra 1.093 danskere på nogle af de øvrige faktorer, der spiller ind – blandt andet alder.

Ifølge den nye undersøgelse af danskernes søvnvaner, som er udført af Sengeland, lider i alt 51 procent af danskerne jævnligt af søvnbesvær.

Det har i årevis været en udbredt antagelse i medierne, at søvnmangel er mest udbredt blandt unge mennesker. Den nye undersøgelse viser dog det modsatte; Søvnmangel er nogenlunde lige hyppigt i alle aldersgrupper – med undtagelse af de unge under 15 år. Her svarer hele 44 procent, at de aldrig lider af søvnbesvær, og blandt de 16-25 årige er det 29 procent, som aldrig mærker til søvnbesvær. De, som tager den største tørn, er derimod de ældre over 66 år.

Generelt viser tallene en kurve i stigende søvnproblemer, som med meget få udsving følger vores alderskurve. Kort fortalt: Jo ældre vi bliver, desto mere forstyrret bliver vores nattesøvn.