På disse tidspunkter må du aldrig veje dig

Det er ikke helt lige meget, hvornår på dagen og i hvilke situationer, du vejer dig. Se her, hvornår du IKKE bør træde op på vægten

© Anna Stokland

Alle kender den skuffende følelse af at have spist sundt og givet den gas til træning gennem en længere periode, uden at det giver udslag på badevægten. Men måske vejer du dig bare på de forkerte tidspunkter?

Flere faktorer kan påvirke din vægt, og derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvornår du går på vægten. Læs her, hvornår du i hvert fald IKKE skal veje dig, hvis du vil undgå misvisende tal på badevægtens display.

1. Efter træning

Det er ikke unormalt, at vægten stryger opad umiddelbart efter træning. Mens styrketræning øger muskelmassen i kroppen, kan løbetræning medføre, at der bliver ophobet væske i de ømme muskler, og begge ting kan medføre vægtforøgelse.

2. Efter lange flyrejser

Har du planer om at veje dig selv efter mange timers flyrejse, kan du med fordel sørge for at drikke masser af vand, når du er i luften. Den tørre luft i flyet kan nemlig gøre dig dehydreret med vægtforøgelse til følge.

3. Når du har spist salt mad

Har du spist pizza, sushi, chips eller andre saltholdige fødevarer, skal du nok ikke veje dig, hvis du vil opnå en akkurat måling. Udover at øge dit blodtryk binder salt væske til kroppen, og derfor kan du godt veje mere dagen efter salte måltider.

4. Ugen op til din menstruation

1-2 kg kan du snildt tage på ugen op til din menstruation. Det er de hormonelle forandringer i kroppen, der kan medføre væskeophobninger. Vent derfor med at gå på vægten til et par dage efter menstruationens begyndelse, hvor vægten typisk falder igen.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF