Så nemt undgår du at blive sur og irriteret
© Anna Stokland

Sådan undgår du at blive sur og irriteret

Vi har samlet fem tips, der kan forlænge din lunte og skåne dine medmennesker for sure opstød og himmelvendte øjne

Har du taget dig selv i at vrisse af morgenfriske typer, uforsvarlige trafikanter eller personer, der ikke kender køkultur? Så skyldes det måske, at du er træt, stresset eller har lavt blodsukker. Det kan også være, at du har nogle følelsesmæssige problemer, du (u)bevidst går og grubler over.

Uanset, hvad der nærer dig, bør det ikke gå ud over andre. Derfor har vi samlet fem effektive råd, der tøjler din irritation og giver dig ro i sindet.

Snack dig glad

Det lyder måske fjollet, men du kan nemt blive gnaven, når din mave rumler. Sørg derfor for, at du altid har en hurtig og sund snack i tasken.

Flyt fokus

Hvad får du egentlig ud af at være knotten? Ingenting. Så måske skulle du bare vende ryggen til problemet og i stedet lave noget, du bliver glad af.

Træk vejret

Så simpelt er det. Mærker du irritationen boble, skal du trække vejret ind gennem næsen og holde på det, inden du igen puster det ud gennem munden. Når du har gentaget vejrtrækningsøvelsenet par gange, vil du mærke roen sænke sig.

Tænk dig om

Okay, pensionisten gik foran dig i køen, men er det så slemt, at du behøver at blive så rasende? Måske burde du overveje, hvad det egentlig er, der trykker. Er det en umulig deadline, et udestående med en veninde eller en opvask, der i virkeligheden irriterer?

Smil

Det kan godt være, at det i begyndelsen bliver en anelse kunstigt, men de opadgående mundviger kan faktisk hjælpe på humøret.

Husk: Du bestemmer selv, om du vil være irriteret eller ej.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF