sunde frugter
© Anna Stokland

Spis din yndlingsfrugt, og tab dig

Den er højtelsket, mange tror den er en grøntsag – og så spiller den en stor rolle, hvis du vil ændre tallet på badevægten

En lækker og frisk avocadomad eller spinatvafler med tun og avocado – det lyder godt, ikke?

Den cremede, grønne frugt er blandt manges favoritter, og nu viser ny forskning, at den rent faktisk også kan give dit et boost, hvis du gerne vil tabe dig.

Men vægttab er ikke den eneste sundhedsfordel, som avocadoen fører med sig. Forskerne har nemlig også fundet ud af, at grøntssagen kan minimere risikoen for diabetes og hjertesygdomme.

sunde frugter
© Unsplash.com / Mariana Medvedeva

Vægttab og lavere fedtprocent

Gruppen af forskere har kigget på en række tidligere undersøgelser og koblet resultaterne sammen. Forskerne har blandt andet set på en undersøgelse, der konstaterer, at personer, der spiser meget avocado i deres kost, har et bedre blodtryk.

Forskerne så også nærmere på en undersøgelse, der viste, at en gruppe overvægtige personer, som spiste en avocado hver dag i seks uger, tabte sig markant i både vægt og fedtprocent.

Det viste sig også, at det ikke kun er avocado-"kødet", der er godt for din krop. Skrællen og kernenkan også bruges, men forskerne påpegede dog, at der mangler forskning, som helt bestemt kan fastslå, hvad de andre dele af frugten kan føre med sig af positive ting.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF