© iStock

3 ferier der booster din sundhed – lige her i Danmark

Du behøver ikke flyve helt til Bali for at få de perfekte rammer for en ferie med fokus på sundhed, træning og wellness.

23. januar 2018 af Benjamin Native Studio for Landal GreenParks

Afslappende ferie behøver ikke være det samme som at ligge på stranden en hel uge – faktisk kan du nemt kombinere afslapning med træningsaktiviteter og wellness, så du kommer hjem fra ferien med en stærkere krop og masser af mentalt overskud. 

Lige nu er det super populært at rejse væk på aktivferie. Men selv om billederne af palmestrande og pools på fx Bali er tillokkende, er der også mange fantastiske muligheder for en aktiv ferie lige her i Danmark.

1. Velvære ved Vesterhavet

Vand er beroligende for sjælen og giver dig masser af muligheder for aktiv livsstil – især på ferien. Havet og strandende her i Danmark er perfekt til at genfinde både balancen i hovedet og glæden ved motion – og prøve nye træningsformer af. 

Gør fx som surferne, der flokkes til Klitmøller i Nordjylland med tilnavnet ’Cold Hawaii’. Surfing og SUP surfing (hvor du padler dig frem stående på brættet) er super populært lige nu – men det er også helt oplagt at bruge de skønne strande til at dyrke yoga og meditation. 

Yoga styrker kroppen og har vist sig meget effektiv mod stress. Så grib chancen for at dyrke yoga på din ferie, så du virkelig kommer hjem med fornyet energi og overskud.

Tæt ved det populære Henne Strand ligger ferieparken Landal Seawest, hvor du er midt i den uspolerede vestjyske natur og har Vesterhavets brede strande tæt på. Du bliver indlogeret i hyggelige feriehuse og kan holde en aktiv ferie i rolige og naturlige omgivelser. Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne på stedet – og et dejligt badeland, hvis det danske vejr ikke viser sig fra den bedste side.

© Landal GreenParks

Træk stikket og forkæl dig selv – du har fortjent det! Ved det brusende Vesterhav kan du genfinde din fysiske og mentale balance.

Træningstip til ferien: Kom i gang med meditation

Hvis du vil vende hjem fra ferie med en stærk krop i balance, så skal sindet også forkæles – den bedste ’workout’ for hjernen er meditation, der har mange positive effekter på dit generelle velvære.

Find et sted i naturen, hvor du kan sidde i fred og find ro. Vend din fokus mod din vejrtræning og træk vejret ind og ud gennem næsen. Tricket ved meditiation er, at stoppe tankemylderet, og det kan være super svært! For hvordan tænker man på ’ingenting’? Hver gang en tanke melder sig, konstaterer du, at den er der og slipper den igen.

Accepter, at det tager lang tid at finde roen og meditation er noget, du skal dyrke regelmæssigt. Men det handler ikke om at være ’god’ til at meditere – der er ikke en rigtig eller forkert måde. Så længe du finder en måde, der virker for dig, så du kan give hjernen en tiltrængt pause.

2. Nye træningsformer ved Limfjorden

Ferien er en oplagt chance til at udfordre dig selv med nye træningsformer. I hverdagen bliver det sikkert tit til den sammen løbetur eller samme rutine i fitnesscentret, men på ferien kan du udforske nye måder at være aktiv på.

Lige ved Limfjorden ligger en af Danmarks mest populære ferieparker – Landal Rønbjerg – der byder på et hav af fede inden- og udendørsaktiviteter.

Har du for eksempel overvejet at prøve klatring, men bare ikke lige fået det gjort? Så er en ferie dér en oplagt mulighed. Dygtige instruktører står klar til at tage godt imod nybegyndere så vel som øvede på de indendørs klatrebaner.

Klatring udfordrer dig både fysisk og mentalt. Det kræver nemlig stor koncentration at klatre op ad den stejle væg, hvor du skal finde den perfekte vej, der tager dig helt til tops.

Efter klatringen kan du også prøve wakebord – eller slappe af i det tropiske badeland med sauna og wellnessområde, hvor der er masser af muligheder for skønne aktiviteter i vand for både voksne og børn.

© Landal Rønbjerg

Træningstip til ferien: Boost kroppen med sund mad

Prøv at tage sunde madvalg på ferien. Fyld tallerkenen godt op med gode råvarer og pak sunde snacks hjemmefra, så du ikke fristes til at stille den lille sult med usunde snacks. Husk også at nyde din mad! Det er nu, du har tiden til det – tyg maden grundigt og vær opmærksom på måltidet, når du spiser. Så undgår du at overspise og ved at tygge maden ordentligt, bliver den fordøjet bedre. På Landal GreenParks er der mange muligheder for at spise sundt – fx med salatbuffet på parkernes restauranter.

3. Gå offline i Ebeltoft

En megatrend i øjeblikket er 'digital detox'. Men det er lettere sagt end gjort at stoppe med at tjekke Instagram og Facebook hele tiden for at se, om der liiiiige er sket noget spændende.

En ferie er den bedste ramme for at kickstarte din digitale detox. Og hvis du er frisk på at tage en kold tyrker, er det virkelig godt at vælg en feriedestination, hvor du har mulighed for at lave en masse aktiviteter, så det bliver lettere at holde fingrene fra smartphonen.

© Landal Ebeltoft

Landal Ebeltoft får du en aktiv ferie i rolige, naturlige omgivelser, hvor der er masser af plads til fysisk udfoldelse. Fælles for alle Landal GreenParks er, at de er forankret i den omkringliggende natur og har stor fokus på bæredygtighed.

© Landal Ebeltoft

Bliv inspireret til din næste ferie hos Landal GreenParks her – du finder blandt andet de populære ferieparker Landal Rønbjerg, Landal Søhøjlandet, Landal Seawest, Landal Grønhøj Strand og Landal Ebeltoft. Læs meget mere her.

Måske er du interesseret i ...

Seneste