4 nemme træningstips

Hvis du gerne vil i gang med træningen, så læs med her og få 4 små tips til at komme i gang

1. UDNYT DAGENS SMÅ PUSTERUM TIL MOTION

Det kan være uhyggeligt svært at finde tid til en god lang spadseretur eller anden form for længerevarende motion, når hverdagen er fyldt med travle gøremål. I stedet for at fortvivle gælder det om at opsøge de muligheder, som trods alt byder sig til.

Et minut eller to hist og pist kan sagtens løbe op i en værdifuld mængde, for undersøgelser viser, at det er dagens samlede udbytte, der betyder noget – ikke om motionen snuppes sammenhængende eller i små bidder.

Brug 5-10 minutter af frokostpausen, gå en ekstra sløjfe på 1-2 minutter efter toiletbesøget, parker bilen lidt længere fra supermarkedets indgang, og søg i det hele taget mulighederne for lidt ekstra fysisk udfoldelse, hvor chancen byder sig.

Med lidt omtanke kommer du hurtigt op på 30-45 minutters motion uden at skulle finde plads i kalenderen.

2. LØB EN TUR, INDEN DU GÅR OM BORD I FLØDESOVSEN

Undersøgelser viser, at blodets indhold af fedtstof og kolesterol er alarmerende højt i timerne efter et fedt og usundt måltid. Det øger risikoen for blodpropper markant.

Hvis du ved, at der vanker et måltid med en skyhøj fedtprocent forude, kan du forebygge de helbredsmæssige konsekvenser ved at dyrke en god gang intensiv konditionstræning i timerne inden måltidet. Fra tidligere forsøg ved man, at kredsløbet renses for usunde fedtstoff er i kølvandet på en god gang konditionstræning, og at den sundhedsfremmende effekt varer ved i adskillige timer.

Så kan du komme til det, er det bare med at få trænet, inden du sætter dig til bords.

3. BRUG PULSUR, OG LØFT TRÆNINGEN TIL NYE NIVEAUER

Har du et pulsur, så kom i gang med at bruge det. Og har du ikke noget, så få fluks investeret i et. Det vil få afgørende indflydelse på din træning. Alt for mange motionister får for lidt ud af deres træning, fordi de træner på må og få. Det kan resultere i, at der konsekvent trænes enten for let eller for hårdt.

Mens det første primært medfører, at du ikke rigtig får udviklet konditionen og derfor stagnerer på et meget lavere niveau end nødvendigt, kan alt for hård træning resultere i udbrændthed og skader.

I dag er pulsure så gode og billige, at alle bør unde sig at prøve dette fantastiske træningsredskab. Bruger du det rigtigt, kan det løfte træningen til et hidtil ukendt niveau. Stil efter, at to af ugens træningspas foregår med høj puls, mens du de øvrige gange holder intensiteten nede.

Er du træt af at ligne en tomat i timevis efter din træning, er her et par fif, der kan få din normale kulør tilbage lidt hurtigere.

4. STYRK MUSKLERNE MED TUNG MODSTAND

Lav et hjemmeprogram, hvor du med din kropsvægt og eventuelt elastikker får trænet kroppens store muskelgrupper. Styrketræning to til tre gange om ugen er en værdifuld investering i helbredet, der ikke kun gør det lettere at holde den slanke linje, men også er afgørende for, at du kan holde til hverdagens belastning i form af monotone arbejdsstillinger, slidsom konditionstræning og tunge løft.

Sørg for at træne med en belastning, der er så stor, at du kun kan lave 10-12 gentagelser af en øvelse. Årsagen er, at kun stor intensitet i træningen stimulerer musklerne optimalt.

Med en elastik og din egen kropsvægt kan du lave effektiv styrketræning hjemme på stuegulvet.