Det må du aldrig gøre inden træning
© Anna Stokland

Det må du aldrig gøre inden træning

Vil du gerne give den gas i træningscenteret eller på løbeturen? Så findes der en række ting, som du absolut bør undgå lige før motion

Du ved sikkert allerede, hvad der er en virkelig god idé at gøre inden træning – såsom at have et træningsprogram, lave lidt let opvarmning og iføre dig gode træningssko og træningstøj. Men ved du også, hvad du bør undgå?

1. Hold dig fra alkohol

Du er nok allerede klar over, at det ikke er smart at drikke rigelige mængder alkohol inden træning. Og det er klart, at bivirkningerne ved et enkelt glas ikke er lige så voldsomme, som hvis du for alvor giver den gas.

Blot et enkelt glas alkohol kan gøre dig døsig, påvirke din motorik og sænke dit blodsukker.

2. Det er IKKE godt at drikke masser af vand

Det kan godt være, du pludselig opdager, at du ikke har drukket nok vand i løbet af dagen. Men du kan ikke rette op på det ved at drikke en masse vand på én gang. Udover, at det vil føles vildt ubehageligt med så meget vand i maven, så kan det også give dig kvalme og derved ødelægge din træning.

3. Du må ikke røre dine tæer

Det er en god idé at vente med statiske udstræk til efter træning – altså eksempelvis at bøje dig ned og holde strækket. Dine muskler har bedst af at trække sig så intenst sammen som overhovedet muligt, når du træner, og det kan de bedst, når du er varm.