Det skal du have på, når du løber om efteråret

Kender du også det, at du kommer til at tage alt for meget tøj på, når du skal ud at løbe, og ender med at løbe med din trøje om livet? Vi guider dig her

Efteråret har meldt sin ankomst, vinden begynder at bide lidt i kinderne, og det bliver hurtigere mørkt – men der er heldigvis stadig flere solrige dage i efteråret, og de kan stadig nydes med udendørstræning.

‘Der findes ikke dårligt vejr, kun forkerte klæder’, og mon ikke det også gælder her – men hvad er så rigtig eller forkert påklædning?

De fleste af os tjekker typisk lige vejrudsigten, eller stikker armen ud af vinduet, inden vi beslutter os for, hvad vi skal have på under vores udendørsaktivitet, men hvor ofte har du egentlig haft for lidt tøj på under dit løb? Formentlig ikke så ofte.

Psst ... Se her, hvor sund du bliver af at gå en tur

Hvor tit har du en bluse eller jakke hængende om livet, når du kom hjem efter din løbetur? Garanteret ret tit. De fleste af os har det med at tage alt for meget på, når vi skal afsted.

DERFOR SKAL DET VÆRE SVEDTRANSPORTERENDE

Når du træner og kropstemperaturen stiger, så forsøger kroppen at køle dig ned og det sker ved, at kroppen starter transporten af vand ud på ydersiden af huden. Altså med normalt sprog: du begynder at svede. Når sveden fordamper, afkøles huden.

Hvis dit træningstøj ikke er svedtransporterende og åndbart, vil kroppens naturlige fordampningskøling – sved – blive bremset, og du kan nemt få en fornemmelse af at føle dig overophedet.

Sørg for at dit udendørstræningsoutfit er svedtransporterende. Når tøjet er åndbart og lader sveden fordampe, undgår du at alt sveden absorberes og forbliver i tøjet, hvilket vil nedkøle kroppen for hurtigt. Husk at undgå bomuld.

Et godt tip er, at Mads Nørgaard og Saysky har lavet et samarbejde, hvor der er tænkt både på features og design.

Psst ... Shop træningsgear på budget

DET SKAL DU HAVE PÅ UNDER DIN UDENDØRSTRÆNING

Tænk lidt ad gangen, når du skal finde den perfekte påklædning. Start med en top, der holder dig tør – altså en, der fører sveden væk fra kroppen. Det inderste lag er vigtigt for resten af dit outfit. De fleste foretrækker en forholdsvis tætsiddende top. Det er mest behageligt, hvis du skal have flere lag på.

Når det bliver koldere, kan du tilføje en langærmet bluse som mellemlag. Hvis den er lavet af uld, er den endnu bedre. Når det regner og blæser, kan du eventuelt tage en løbejakke eller vest udover.

Her ville du ikke behøve en langærmet uldbluse indenunder, så vil du få det alt for varmt. Vesten er genial, fordi den giver en god bevægelse frihed og kan bruges i både efterår og forår med en kortærmet top.

Når det bliver koldere, er det en god idé også at tænke på dit fodtøj og eventuelt skifte dine tynde løbestrømper ud med nogle tykkere med lidt højere skaft.

Shorts, Mads Nørgaard x Saysky 500 kr. // Jakke, Mads Nørgaard x Saysky 800 kr. // Langærmet T-shirt i uld, Mads Nørgaard x Saysky 800 kr. // Løbestrømper, Gore hos Marathonsport.dk 140 kr.

ALT DET DU IKKE VIL GÅ GLIP AF