© Anna Stokland

Så meget får du ud af at gå 30 minutter dagligt

At gå er én af de nemmeste former for motion og en gåtur har tusindvis af sundhedsfordele. Se fem vilde resultater, du vil opnå ved blot at gå 30 minutter om dagen

8. april 2017 af Anja Bruneskjold / Iform.dk

At gå en tur er en motionsform, som de fleste mennesker kan overskue at give sig i kast med – og så skal man altså ikke undervurdere, hvor god en gåtur er for din sundhed. Tjek bare disse fem fordele. 

1. Du bliver glad

Forskning viser, at en gåtur påvirker dit nervesystem og påvirker dit humør, så du bliver væsentlig gladere. Derudover forbrænder du både kalorier og opbygger muskelmasse. 

2. Du taber dig

Det er klart, at du vil kunne se forandringer på både badevægten og dit tøj, hvis du begynder at gå regelmæssigt. Og en gåtur virker som en overskuelig ting at skulle gøre, hvis man gerne vil tabe sig. Som bonus er det igen værd et nævne, at du opbygger muskelmasse og bliver stærkere.

3. Du bliver mere kreativ

Det virker måske underligt, men et studie fra 2014 viser, at folk, der går, mens de for eksempel skal udtænke noget nyt, har mange flere kreative idéer, hvis man sammenligner med de, der sidder ned, mens de udfolder deres kreativitet.

4. Dine ben ser superflotte ud

Og de bliver ved med det, hvis du også bliver ved med at holde fast i din daglige gåtur. Musklerne holdes stramme og tonede, og det vil i den grad kunne ses på dine ben – som i øvrigt også bliver slankere. Derudover reducerer gåturen også ophobet væske, og den forbedrer din blodcirkulation betydeligt.

5. Andre mål bliver lettere at nå

Ved at at gå 30 minutter hver dag, opbygger du en rutine. Det vil sige, at du har langt lettere ved at komme i gang med andre ting og opnå andre gode vaner og rutiner.

Måske er du interesseret i ...

Seneste