© Nike

Sådan bliver du en morgenløber

Har du svært ved at komme ud af sengen om morgenen og løbe en tur? Få tips til at komme afsted, og læs, hvorfor en morgenløbetur er god for dig

28. januar 2018 af Martin Kreutzer / Iform.dk

Det kan være svært at tænke på løbeskoene, når du ligger i din seng om morgenen, men hvis du kan lokke dig selv ud af fjerene og blive en morgenløber, kan du hurtigt blive afhængig og gøre det til en god vane.

Her er fem gode grunde til, at du skal give morgenløb en chance:

1. En morgenløbetur bliver stort set aldrig forstyrret af uforudsete ting. Om eftermiddagen skal der til gengæld ikke meget til, før planer om en løbetur bliver ødelagt af et ekstra møde eller lidt for meget kage til kaffen.

2. Du kickstarter din forbrænding, når du løber om morgenen. På få sekunder er natten rystet ud af kroppen, og forbrændingen skruet i vejret. Efter turen vil kroppen desuden køre i et lidt forhøjet gear for at restituere.

3. Du træner din evne til at bruge fedt som brændstof, når du løber om morgenen på tom mave og slunkne kulhydratdepoter. Det er især genialt til dig, der træner til langdistanceløb og derfor har brug for at kunne løbe, når kulhydraterne er brugt (næsten) op. Spis få kulhydrater til aftensmad dagen inden løbeturen – det forstærker effekten.

4. Energien fra en løbetur om morgenen smitter af på resten af din dag. Løbeturen får hvirvlet op i glædeshormonerne (endorfiner) i hjernen og gør dig glad.

5. Du sparer tid på et bad, da du kan slå morgenbad og træningsbad sammen. Det gavner også din hud.

SÅDAN KOMMER DU AF STED
- Læg løbetøjet frem aftenen før – gerne på en lun radiator, så det er skønt at få på. De virkelig hardcore sover med løbetøjet på om natten!

- Snup et glas vand og evt. en banan, hvis maven føles ubehageligt tom fra morgenstunden.

- Lad være med at tænke over, om du gider. Slå hjernen fra – og gør det. Du elsker det, så snart du er ude.

- Varm lidt op indendørs, før du tager af sted. Det gør det nemmere at møde morgenkulden.

- Lunt først en kilometer eller to, så kroppen vågner og ledvæsken får tid til at smøre leddene. Lav gerne nogle høje knæløftninger og gadedrengehop for at få ekstra gang i kroppen.

- Hvis du er uvant med morgentræning, så tag nogle rolige morgenture, indtil kroppen vænner sig til at træne på dette tidspunkt. Du får snart energi til mere seriøs træning.

Måske er du interesseret i ...

Seneste